Sült banán narancsmártással
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A narancsmártáshoz
-
195g narancs67 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
30g cukor116 kcal
A sült banánhoz
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A narancsmártáshoz
-
780g narancs268 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
120g cukor464 kcal
A sült banánhoz
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.9 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 205.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 99.5 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 696.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287.5 g
-
Cukor 221 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 821.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 895 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 344 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 805 micro
-
α-karotin 159 micro
-
β-karotin 694 micro
-
β-crypt 661 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 825 micro
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 42.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A narancsmártáshoz
- A negyedekre vágott banánokat serpenyőben vajon megpirítjuk.
- Narancsmártással áthúzva tálaljuk.
- Narancsmártás készítése:
- Lereszeljük a narancsok héját a durvábbik reszelőfogon, kicsavarjuk a levüket.
- A vajból a liszttel zsemleszín rántást készítünk.
- Hozzáadjuk a narancsok levét, egy fél citrom levét, a narancsok lereszelt héját, és a lécsavarásnál a facsarón maradt narancsrostokat a magok nélkül, a cukrot, összeforraljuk, míg a kellő sűrűséget eléri.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 19143
- Feltöltés dátuma: 2008. október 25.
Ajánló
Desszertkülönlegesség. Úgy is nagyon finom, ha a mártást hidegen adjuk a sült banán mellé. A narancsmártás hűtőben jó sokáig eláll (nincs benne tejtermék), ha van otthon pár banán, nem érkezhet váratlanul a vendég!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Volt egyszer az Anna Malomban egy szakácsom (sok szakácsom volt, de akiről most mesélek, egy nagyon vagány srác volt!), lusta volt a végletekig, mégis pár ételt tőle tanultam, és életemben olyan finom barnamártást sohasem ettem, amilyet ő készített. Mindig volt készen barnamártás a konyhájában, nem tanultam el tőle készítését, mert egyszerűen nem lehetett odanézni, amikor főzte, annyira gusztustalan volt az egész! Mindenféle maradékot összegyűjtögetett és pár hetenként földobta egy 15 literes fazékba, mondom nem tudom mit művelt vele, mert én nézni nem bírtam. Órákig főzte az biztos, és Isteni volt, amikor elkészült! Történt egyszer, hogy elmentünk a vendégekkel úszni, meghagytam, mit főzzön Lajosom vacsorára. Azt mondtam, a desszertet őrá bízom, legyen meglepetés! Hazajöttünk az úszásból, terítek a vacsorához, kérdem, mi lett a desszert? Azt mondja Lajosom egyenesen a képembe, hogy nincs desszert. Az a meglepetés, hogy nincs desszert! Megszólalni sem bírtam, de Lajosom valamit levehetett a szemem állásából az ő hátralévő életét illetően, mert azonnal korrigált: - Máris készül a desszert, főnökasszony! Fölnegyedelt pár banánt, vajon megsütötte és mézzel leöntve tálalta. Lajosom egészen eredeti egyéniségének és elévülhetetlen érdemeinek köszönhette, hogy azonnal nem csaptam agyon! Mindenesetre ezen az estén született a narancsmártásos sült banán gondolata a fejemben. Lajosom elévülhetetlen érdemei közül még azt is elmesélem, hogy hogyan mentette meg a vendégeim életét és az Anna Malmot. Eléggé el nem ítélhető módon, Olaszországban kujtorogtam éppen a kedvesemmel, amikor egy forró nyári napon, ebédidő kellős közepén kifogyott az egyik gázpalack (két gáztűzhelyen főztünk az Anna Malom konyhájában). Sebaj, mindig volt tartalék palack. Üres palack el, teli érkezik. Ahogy Lajosom be akarja kötni az új teli palackot, annak a feje elvált a tartálytól és borzalmas sugárban elindult kifelé a gáz a palackból. Az étteremben vagy húsz ember, a másik tűzhelyen ég a gáz. Lajosom hihetetlen lélekjelenléttel felkapta a beteg palackot és a zárt ablakon keresztül kihajította a konyhából. A konyha ablaka az első emleten volt, a parkoló fölött, mégis: EZ VOLT AZ EGYETLEN JÓ MEGOLDÁS!