r
Nosalty Logó

Süllő tepsiben kiadósan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
apecs
Süllő tepsiben kiadósan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1838.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    409 mg
  • D vitamin:
    865 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1916 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 2477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    248 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított süllőt beirdaljuk, enyhén megsózzuk, majd a fél citrom levét egyenletesen rácsurgatjuk, pihenni hagyjuk.
  2. A meghámozott krumplit vastag karikára szeleteljük, és előfőzzük, vigyázva, hogy még kemény maradjon.
  3. Megfelelő méretű, vastagon kizsírozott tepsibe rakjuk a krumplikarikákat.
  4. A süllőt bátran bedörzsöljük ételízesítővel, a csíkokra vágott szalonnát pirospaprikába forgatjuk, és az irdalásokba rakjuk, majd ráfektetjük a krumpli ágyra, és mehet a sütőbe 30 percre.
  5. Kivesszük, a halra rátesszük az összevágott paradicsomot és zöldpaprikát, és addig sütjük, amíg hófehér nem lesz a halhús a bőre alatt, ez kb. még 30 perc.
  6. Ismét kivesszük, megkenjük tejföllel, tehetünk mellé pár szem dióbelet, vissza a sütőbe, és ha a tejföl kezd pirulni. el is készült.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 67451
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

80 dkg-osig egészben hagyhatjuk a halat, ha nagyobb, hosszában elvágjuk. Ha nincs kellően megsütve, szinte ehetetlen! A halhús hófehér kell legyen, és "lemezes"-re kell sütni, olyanra, mint a tonhal a reklámban, rétegenként váljon szét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...