r
Nosalty Logó

Spenótos zabpehely lágy tükörtojással

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsi
Spenótos zabpehely lágy tükörtojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 792 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    785 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9114 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20338 micro
Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2556.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1571 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18229 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40676 micro
Összesen 792 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1685 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3759 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis lábosba feltesszük a zabpelyhet a vízzel főni. (Azért nem írtam konkrét mennyiséget, mert ha elfő, úgyis kell hozzá adagolni, keverhetőnek kell lennie, el sem lehet rontani.) Szóval főzés közben időnként kevergetni is kell. Legyen picit latyakos. Ha fehéres, ragacsos állaga lesz, akkor hamarosan jó. (kb. 15-20 perc)
  2. Amikor megfőtt a zabpehely (fehéres, krémes, latyakos), beletesszük a spenótot. Ha frissen csináljuk, akkor nem tudom, pontosan mennyi spenót legyen, de mire összepároldóik, úgy kb. 1 dl legyen. Ízlés szerint nyugodtan lehet, ez is elronhatatlan. Beletesszük a fokhagymát is, kis sót (ami minél kevesebb, annál egészségesebb).
  3. Ízlés szerint tehetünk bele egy kis borsot is, ha fűszeresebbre akarjuk. Már kész is.
  4. Kevéske olajon (lehetőleg ne napraforgó) vagy zsíron süssük meg a tojásokat lágyra, a sárgája folyjon. Nekem 2 db/fő kellett. A sárgája akkor lesz folyós, ha hirtelen sütjük a tojást, fedő alatt, magasabb hőfokon (bár ez az olajnak nem a legjobb, de az olíva jobban bírja a magas hőfokot), így a fehérje megsül a sárgája pedig finom folyós marad és összekeveredik majd a spenótunkkal.
  5. Tálaljuk, és fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27606
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 25.

Ajánló

Lehet hozzá enni egy kis finom házi rozsos kenyérből készült fokhagymás pirítóst is. (Bár az már nem paleo) A zabnak igen magas a rosttartalma, így segíti az emésztést, és sok hasznos nyomelemet, vitamint tartalmaz (pl. a B vitaminok, ). Gazdag kálciumban, ami szintén jót tesz a csontritkulás orvoslásában. Kalóriatartalma is előnyösebb a kukoricánál, krumplinál és rizsnél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsi 4 recept

Rájöttem, a fogyókúra akkor hasznos, ha életmódváltással kötjük egybe. Hiszen hiába diétázunk, ha ugyanazt esszük később, amitől előtte meghíztunk. Akkor semmit sem csináltunk (sőt). Három lépés előre, kettő vissza, négy előre....stb, a kilók meg jönnek fel egyre jobban. Persze mozgás is kell mellé. Igen-igen. Szóval életmódváltás, mert az evést élvezzük, tehát legyen finom, és legyen egészséges is, mert nem csak karcsúnak kell lenni, hanem egészségesnek is. Az ételünk legyen a tápláléka a testünknek. Ne csak a gyomrunkat tömjük meg. Ezért a paleolit étrendet szúrtam ki magamnak. Gondoltam szépen lassan áttérek, így lesz fogyás is, egészség is és finoman is lehet. Hadat üzentem a súlyfeleslegnek és a civilizációs betegségeknek! Első főételem saját kútfőből, de mivel egyszerű, más is rájöhetett magától: spenótos zabpehely zsemle és tej nélkül. Kiváncsi voltam, és meglepően finom volt. Igen, tej nélkül is. Egyáltalán nem hiányzott belőle. Érdemes kerülni a hidrogénezett napraforgó olajat a transzzsírok miatt, és mert csak omega6 van benne, és az úgy nem a legjobb. Jó a lenolaj, a repce. Nagyon fogyizók ne süssék a tojást, hanem főzzék.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...