r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás farfalle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Oli
Spenótos-ricottás farfalle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 860 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3436 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11004 micro
Összesen 860 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7659.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    375 mg
  • Kálcium
    2475 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    671 mg
  • Foszfor
    2385 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2742 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    1759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1937 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20422 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44015 micro
Összesen 3436 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2707 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. Kis olívaolajon, alacsony lángon megdinszteljük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot és pár percig kevergetjük.
  3. A kifőtt tésztát összekeverjük a spenóttal, ricottával, tejföllel, fűszerekkel, majd egy sütőtálba kanalazzuk és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben 180 C˚-on addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje (kb. 20 perc).
  5. Tálaláskor langyos tejföllel meglocsolhatjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 361
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 53723
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a fogásnak az elkészítése rendkívül egyszerű, azonban nagyon kiadós étel. Aki szereti a spenótot, ebben biztosan nem fog csalódni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...