Spenótos-fetás Tarte Tatin
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Susieliom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
464
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2784
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1185.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 550 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 98.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 541 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 310 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3507 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7407 micro
Összesen
464
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.3 g
Zsír
-
Összesen 176.6 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 604 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7111.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1732 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 402 mg
-
Foszfor 1489 mg
-
Nátrium 3298 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 592.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3248 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 1861 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 890 micro
-
Kolin: 436 mg
-
Retinol - A vitamin: 1494 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21039 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44445 micro
Összesen
2784
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1637 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3459 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet keverjük el egy csipet sóval, majd morzsoljuk bele a margarint.
- Adjunk hozzá langyos vizet, és dolgozzuk el vele annyira, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. Gyúrjunk belőle egy cipót, és tegyük félre pihenni egy órára.
- Mossuk, és tisztítsuk meg a spenótleveleket, majd egy kis vajon fonnyasszuk meg őket, párologtassunk el belőlük minden vizet. Ha kész, akkor egy szűrő segítségével a maradék nedvességet is nyomkodjuk ki belőlük.
- A feta sajtot daraboljuk fel, keverjük el 3-4 ek tejjel, majd adjuk hozzá a tojásokat is. Jól keverjük el, és fűszerezzük.
- Adjuk hozzá a sajtos-tojásos-tejes keverékheza megfonnyasztott spenótleveleket, majd jól keverjük el az egészet.
- Enyhén vajazzunk ki egy kör alakú tepsit (lehetőleg olyat, aminek levehető az oldala, ebből könnyebb lesz kiszedni), majd öntsük bele a spenótos keveréket.
- Nyújtsuk ki a tésztát, majd ezzel borítsuk be a tepsi alján levő keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben süssük egy fél óráig.
- Amikor kész, elég csak kiborítani a tepsiből a kész tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12479
- Feltöltés dátuma: 2010. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Susieliom
5 recept
A Tatin-féle tortakészítési móddal sok különböző ízesítésű tortát készítenek Franciaországban, mert ezzel elméletileg a tészta alatt a sütés közben jobban össze tudnak érni az ízek. Én ezt a tortát szoktam előételként és "desszertként" is készíteni.