Spenótos-fetás samosa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
424
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
848
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1415.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 669 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 142.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 653 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 610 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7090 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15369 micro
Összesen
424
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2831.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 762 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 1338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 285.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1307 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1219 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 523 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14181 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30739 micro
Összesen
848
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2325 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5039 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- A spenótot megmossuk, leszárazzuk, forrásban lévő vízbe dobjuk, blansírozzuk 1-2 percig, aztán leszűrjük.
- A lecsepegtetett spenótot összekeverjük a kockára vágott vagy összemorzsolt fetával, borsozzuk. (Sózni szerintem nem kell a feta sóssága miatt)
- 3 réteslapot egymásra terítünk úgy, hogy közbenmindegyiket megkenjük olajjal és hosszában 3 részre vágjuk.Ezt megismételjók a másik 3 réteslappal is, így összesen 6 tésztacsíkot kapunk. (Igazság szerint 2 réteg réteslappal is működik.)
- Mindegyik csík aljára egy jó evőkanál fetás spenótot teszünk, és mindig a tésztacsík széléhez igazítva háromszögeket hajtogatunk.
- A háromszögeket megkenjük olajjal, megszórhatjuk szezámmaggal és kb 10 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5146
- Feltöltés dátuma: 2012. október 14.
Ajánló
Bármivel tölthetjük, 2 réteg réteslappal is működik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az egyik Nők Lapjából származik a recept, ott parajos-fetás batyu néven futott. De én felfedezni véltem benne a tradícionális indiai étel modern változatát, így adtam neki egy kicsit szofisztikáltabb nevet :)