r
Nosalty Logó

Spárgás-zöldborsós-ricottás sertésragu pappardellével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cirus83
Spárgás-zöldborsós-ricottás sertésragu pappardellével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Raguhoz

Tésztához

Összesen 558 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Raguhoz

Tésztához

Összesen 3342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Raguhoz

Tésztához

Összesen 137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2159 micro
Összesen 558 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7726.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    2666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1610.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1408 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    967 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    5403 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12954 micro
Összesen 3342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Raguhoz

Tésztához

Elkészítés

Raguhoz

  1. Házi gyúrt tésztához: A 2 tojást felverjük, majd a 250 g liszthez hozzáöntjük, és a tésztát begyúrjuk. Adunk hozzá egy 1 kk sót és kb. 2 evőkanálnyi vizet. Rugalmas, de már nem ragadós tésztára gyúrjuk. Ha ez megvan, egy adag folpackba csomagolva pihentetjük.
  2. A sertéshúst (de akár lehet bármilyen más hús is) csíkokra vágjuk, a spárgát 2-3 cm-es darabokra vágjuk (a fejét külön tesszük), a hagymát finomra vágjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben (aminek jó, ha van fedele is) a húst elősütjük a vaj és olaj keverékén, majd ha a hús fehéredésig pirult, kivesszük egy tálba. A visszamaradt zsiradékba tesszük a hagymát, amit üvegesre pirítunk. Az üvegesre pirult hagymára rádobjuk a zöldborsót és a spárgaszárakat, majd megpároljuk sóval, borssal és egy kevés vízzel, és hozzáadjuk a majorannát is. Pár perc után visszarakjuk a sertéshúst párolódni. Fedő alatt majdnem puhára főzzük.
  4. Ha majdnem puha, hozzáadjuk a spárgák fej részeit (hiszen ennek kevesebb idő kell), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, a ricottát. Szükség szerint még adunk hozzá egy kevés vizet.
  5. Amíg fő a hús, addig a tésztát is tésztanyújtó segítségével szélesmetéltre nyújtjuk-vágjuk, majd sós-olajos vízben kifőzzük. A kifőtt tésztát a ricottás raguhoz keverjük, és pár percig együtt pirítjuk. Parmezánnal vagy egyéb reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 451
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-zöldborsós-ricottás sertésragu pappardellével
Cirus83 4 recept

Még sosem főztem ricottával, így körbenéztem, mit is lehet belőle csinálni, de egyik sem fogott meg igazán. Így találtam ki ezt az ételt a piacon lévő friss alapanyagokat nézegetve. Tudtam, hogy házi gyúrt tésztával szeretném kínálni.

Hozzávalók

Raguhoz

Tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...