Spárgás-zöldborsós-ricottás sertésragu pappardellével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cirus83
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Raguhoz
-
5g vaj33 kcal
-
12 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
83g zöldspárga12 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
83g ricotta125 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
83g sertéscomb152 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g víz0 kcal
Összesen
558
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Raguhoz
-
28g vaj201 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
500g ricotta750 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
500g sertéscomb910 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
4g só0 kcal
-
16g víz0 kcal
Összesen
3342
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Raguhoz
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
20.4g zöldspárga3 kcal
-
12.2g zöldborsó10 kcal
-
20.4g ricotta31 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
20.4g sertéscomb37 kcal
-
4.1g víz0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Tésztához
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.7g víz0 kcal
Összesen
137
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1287.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 479 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 268.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 900 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2159 micro
Összesen
558
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203.5 g
Zsír
-
Összesen 148.5 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 980 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7726.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 1433 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 2874 mg
-
Nátrium 2666 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 295.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1610.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1408 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 219 micro
-
K vitamin: 967 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 592 micro
-
Kolin: 903 mg
-
Retinol - A vitamin: 953 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 5403 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12954 micro
Összesen
3342
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 529 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
Raguhoz
-
2 ek vaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
50 dkg zöldspárga
-
30 dkg zöldborsó
-
50 dkg ricotta
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
0.5 kg sertéscomb
-
1 dl víz
-
majoranna ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 kk só
Elkészítés
Raguhoz
- Házi gyúrt tésztához: A 2 tojást felverjük, majd a 250 g liszthez hozzáöntjük, és a tésztát begyúrjuk. Adunk hozzá egy 1 kk sót és kb. 2 evőkanálnyi vizet. Rugalmas, de már nem ragadós tésztára gyúrjuk. Ha ez megvan, egy adag folpackba csomagolva pihentetjük.
- A sertéshúst (de akár lehet bármilyen más hús is) csíkokra vágjuk, a spárgát 2-3 cm-es darabokra vágjuk (a fejét külön tesszük), a hagymát finomra vágjuk.
- Egy nagyobb serpenyőben (aminek jó, ha van fedele is) a húst elősütjük a vaj és olaj keverékén, majd ha a hús fehéredésig pirult, kivesszük egy tálba. A visszamaradt zsiradékba tesszük a hagymát, amit üvegesre pirítunk. Az üvegesre pirult hagymára rádobjuk a zöldborsót és a spárgaszárakat, majd megpároljuk sóval, borssal és egy kevés vízzel, és hozzáadjuk a majorannát is. Pár perc után visszarakjuk a sertéshúst párolódni. Fedő alatt majdnem puhára főzzük.
- Ha majdnem puha, hozzáadjuk a spárgák fej részeit (hiszen ennek kevesebb idő kell), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, a ricottát. Szükség szerint még adunk hozzá egy kevés vizet.
- Amíg fő a hús, addig a tésztát is tésztanyújtó segítségével szélesmetéltre nyújtjuk-vágjuk, majd sós-olajos vízben kifőzzük. A kifőtt tésztát a ricottás raguhoz keverjük, és pár percig együtt pirítjuk. Parmezánnal vagy egyéb reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 451
- Feltöltés dátuma: 2020. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Cirus83
4 recept
Még sosem főztem ricottával, így körbenéztem, mit is lehet belőle csinálni, de egyik sem fogott meg igazán. Így találtam ki ezt az ételt a piacon lévő friss alapanyagokat nézegetve. Tudtam, hogy házi gyúrt tésztával szeretném kínálni.