r
Nosalty Logó

Spárgás-zöldborsós-ricottás sertésragu pappardellével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Cirus83
Spárgás-zöldborsós-ricottás sertésragu pappardellével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Raguhoz

Tésztához

558
Kalória
33.9g
Fehérje
49.2g
Szénhidrátok
24.7g
Zsír
268.5g
Víz
163.4g
Koleszterin
5.7g
Rost
5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Raguhoz

Tésztához

Összesen 558 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Raguhoz

Tésztához

Összesen 3342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Raguhoz

Tésztához

Összesen 137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2159 micro
Összesen 558 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7726.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    2666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1610.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1408 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    967 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    5403 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12954 micro
Összesen 3342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

Raguhoz

  1. Házi gyúrt tésztához: A 2 tojást felverjük, majd a 250 g liszthez hozzáöntjük, és a tésztát begyúrjuk. Adunk hozzá egy 1 kk sót és kb. 2 evőkanálnyi vizet. Rugalmas, de már nem ragadós tésztára gyúrjuk. Ha ez megvan, egy adag folpackba csomagolva pihentetjük.
  2. A sertéshúst (de akár lehet bármilyen más hús is) csíkokra vágjuk, a spárgát 2-3 cm-es darabokra vágjuk (a fejét külön tesszük), a hagymát finomra vágjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben (aminek jó, ha van fedele is) a húst elősütjük a vaj és olaj keverékén, majd ha a hús fehéredésig pirult, kivesszük egy tálba. A visszamaradt zsiradékba tesszük a hagymát, amit üvegesre pirítunk. Az üvegesre pirult hagymára rádobjuk a zöldborsót és a spárgaszárakat, majd megpároljuk sóval, borssal és egy kevés vízzel, és hozzáadjuk a majorannát is. Pár perc után visszarakjuk a sertéshúst párolódni. Fedő alatt majdnem puhára főzzük.
  4. Ha majdnem puha, hozzáadjuk a spárgák fej részeit (hiszen ennek kevesebb idő kell), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, a ricottát. Szükség szerint még adunk hozzá egy kevés vizet.
  5. Amíg fő a hús, addig a tésztát is tésztanyújtó segítségével szélesmetéltre nyújtjuk-vágjuk, majd sós-olajos vízben kifőzzük. A kifőtt tésztát a ricottás raguhoz keverjük, és pár percig együtt pirítjuk. Parmezánnal vagy egyéb reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Még sosem főztem ricottával, így körbenéztem, mit is lehet belőle csinálni, de egyik sem fogott meg igazán. Így találtam ki ezt az ételt a piacon lévő friss alapanyagokat nézegetve. Tudtam, hogy házi gyúrt tésztával szeretném kínálni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!