r
Nosalty Logó

Spárgás-spenótos csirke quiche

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Neeta
Spárgás-spenótos csirke quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)

Töltelékhez

Összesen 571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)

Töltelékhez

Összesen 2280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)

Töltelékhez

Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1854 micro
Összesen 571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    134.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2636 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1078.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1293 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    337 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3805 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7418 micro
Összesen 2280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)

  1. Először a tésztát készítjük el, mivel ez egy omlós tészta, gyorsan kell dolgozni, nehogy felmelegedjen a kezünktől a vaj. Kimérjük a lisztet, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon.
  2. Berakjuk a hűtőbe pihenni - a könyv szerint 2 órát minimum pihennie kéne, de én csak annyi időt hagytam neki, míg a tölteléket elkészítettem.
  3. A töltelék: Készítsük elő a zöldségeket, daraboljuk fel a spárgát - a fejét rakjuk külön, mert annak kevesebb idő kell, a spenótleveleket mossuk meg. Közben a sütőt bekapcsolhatjuk 200°C-ra.
  4. A csirkecombokat csontozzuk ki és kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, és serpenyőben süssük aranybarnára
  5. Miközben a csirke pirul, vegyük elő a tésztát, nyújtsuk ki, és egy béleljünk ki vele egy torta- vagy piteformát, hogy szép pereme legyen. Sütőpapírral béleljük ki, és szórjunk bele nehezéket (én most kaptam szülinapomra klassz kis sütőgyöngyöket, de száraz bab vagy lencse is megteszi), majd 200°C-on 8 percig elősütjük.
  6. Ha a csirke megpirult, szedjük ki egy tányérra.
  7. A spárgát dobjuk a serpenyőbe, és süssük 5-10 percig a csirkéből kisült zsíron. Az utolsó 3 percre hozzáadhatjuk a spárgafejeket is, majd ezt is szedjük ki a tányérra.
  8. Közben a tészta alapunk elkészült, ne hagyjuk a sütőben.:) Szedjük ki belőle a nehezéket, és töltsük meg a csirkével és spárgával.
  9. A serpenyőbe öntsük bele a bort, mustárt és tejszínt, adjuk hozzá a spenótot, és fonnyasszuk meg.
  10. A serpenyőbe öntsük bele a bort, mustárt és tejszínt, adjuk hozzá a spenótot, és fonnyasszuk meg.
  11. Ezután mehet is a sütőbe, 180°C-on süssük 25 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3250
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Előző estéről maradt megbontva egy üveg finom fehérbor, a piacon pedig csirkét, spárgát és spenótot kaptam nagyon szépeket. Valamint szülinapomra végre megkaptam a rég áhított sütőgyöngyöket, amiket muszáj voltam azonnal kipróbálni.:)

Hozzávalók

Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...