Spárgás-spenótos csirke quiche
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Neeta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
13g víz0 kcal
Töltelékhez
-
94g csirke alsócomb101 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g spenót2 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
571
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g víz0 kcal
Töltelékhez
-
375g csirke alsócomb405 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
2280
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
2.8g víz0 kcal
Töltelékhez
-
21.1g csirke alsócomb23 kcal
-
28.1g zöldspárga4 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
2.8g spenót0 kcal
-
11.2g főzőtejszín15 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
11.2g fehérbor9 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
128
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 269.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 951 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1854 micro
Összesen
571
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 84.3 g
Zsír
-
Összesen 134.3 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 696 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2636 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 472 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1152 mg
-
Nátrium 632 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1078.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1293 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 337 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 425 mg
-
Retinol - A vitamin: 974 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 3805 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7418 micro
Összesen
2280
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 417 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)
-
10 dkg vaj
Töltelékhez
-
50 dkg zöldspárga
-
1 közepes db vöröshagyma
-
200 ml főzőtejszín
-
1 ek mustár
-
2 dl fehérbor
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)
- Először a tésztát készítjük el, mivel ez egy omlós tészta, gyorsan kell dolgozni, nehogy felmelegedjen a kezünktől a vaj. Kimérjük a lisztet, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon.
- Berakjuk a hűtőbe pihenni - a könyv szerint 2 órát minimum pihennie kéne, de én csak annyi időt hagytam neki, míg a tölteléket elkészítettem.
- A töltelék: Készítsük elő a zöldségeket, daraboljuk fel a spárgát - a fejét rakjuk külön, mert annak kevesebb idő kell, a spenótleveleket mossuk meg. Közben a sütőt bekapcsolhatjuk 200°C-ra.
- A csirkecombokat csontozzuk ki és kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, és serpenyőben süssük aranybarnára
- Miközben a csirke pirul, vegyük elő a tésztát, nyújtsuk ki, és egy béleljünk ki vele egy torta- vagy piteformát, hogy szép pereme legyen. Sütőpapírral béleljük ki, és szórjunk bele nehezéket (én most kaptam szülinapomra klassz kis sütőgyöngyöket, de száraz bab vagy lencse is megteszi), majd 200°C-on 8 percig elősütjük.
- Ha a csirke megpirult, szedjük ki egy tányérra.
- A spárgát dobjuk a serpenyőbe, és süssük 5-10 percig a csirkéből kisült zsíron. Az utolsó 3 percre hozzáadhatjuk a spárgafejeket is, majd ezt is szedjük ki a tányérra.
- Közben a tészta alapunk elkészült, ne hagyjuk a sütőben.:) Szedjük ki belőle a nehezéket, és töltsük meg a csirkével és spárgával.
- A serpenyőbe öntsük bele a bort, mustárt és tejszínt, adjuk hozzá a spenótot, és fonnyasszuk meg.
- A serpenyőbe öntsük bele a bort, mustárt és tejszínt, adjuk hozzá a spenótot, és fonnyasszuk meg.
- Ezután mehet is a sütőbe, 180°C-on süssük 25 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3250
- Feltöltés dátuma: 2013. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Neeta
19 recept
Előző estéről maradt megbontva egy üveg finom fehérbor, a piacon pedig csirkét, spárgát és spenótot kaptam nagyon szépeket. Valamint szülinapomra végre megkaptam a rég áhított sütőgyöngyöket, amiket muszáj voltam azonnal kipróbálni.:)