Spárgakrémleves medvehagymás csigával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
125g zöldspárga18 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
5g vaj36 kcal
A levesbetéthez
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g medvehagyma12 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
241
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
500g zöldspárga70 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
20g vaj143 kcal
A levesbetéthez
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
959
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
44.2g zöldspárga6 kcal
-
17.7g burgonya10 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
8.8g főzőtejszín12 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.4g olívaolaj13 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
A levesbetéthez
-
14.6g tojás18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.9g medvehagyma4 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
Összesen
85
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 182.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 407 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 809 micro
Összesen
241
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 66.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1598.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 726 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 730.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 599 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 535 mg
-
Retinol - A vitamin: 462 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1629 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3237 micro
Összesen
959
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
500 g zöldspárga
-
2 közepes db burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 dl főzőtejszín
-
10 csepp citromlé
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
A levesbetéthez
-
3 db tojás
-
1 csipet só
-
1 csipet fekete bors
-
0.5 csokor medvehagyma
Elkészítés
A leveshez
- A spárga két végét megfogjuk, és eltörjük. Ahol a spárga kettétört, onnantól kezdődik a fás rész, ezért különböző főzési időt igényel a két rész. A zsenge spárgasípokat alaplében vagy húslevesben 3-4perc alatt roppanósra főzzük, majd hideg vízben lehűtjük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A spárga alsó kicsit fásabb részét meghámozzuk, ha szükséges, és 2-3 cm darabokra vágjuk.
- Kevés olívaolaj és vaj keverékén megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk aközel azonos méretűre darabolt spárgát és a burgonyát. Kicsit átpirítjuk, majd felöntjük a spárgasípok főzősénél használt alaplével, így ezek az ízanyagok sem vesznek kárba. 20 perc alatt készre főzzük.
- Közben elkészítjük a levesbetétet: a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított medvehagymát. Palacsintasütőben felhevítjük a zsiradékot, és a "lepény" mindkét oldalát készre sütjük. A fordításnál vigyázzunk, nehogy szétszakadjon. Ennek elkerülése érdekében várjuk meg, míg teljesen megsül az egyik oldal, így könnyebben elengedi majd a palacsintasütő. Ha mindkét oldala szépen megsült, egy tálra csúsztatjuk, és még melegen feltekerjük. Miután kihűlt, felszeleteljük.
- Mikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, botmixerrel pürésítjük, majd átszűrjük, hogy kelően sima és krémes legyen a leves. Tejszínnel kicsit összeforraljuk, majd miután elzártuk alatta a lángot, pár csepp citromlével tesszük izgalmasabbá. Ha nem azonnal fogyasztjuk, akkor kevés vajat csipkedjünk a tetejére.A spárgasípokkal és tojáscsigákkal tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6551
- Feltöltés dátuma: 2013. április 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Könnyű és igen ízletes leves a tavasz első ajándékaiból.