r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves medvehagymás csigával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Spárgakrémleves medvehagymás csigával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

241
Kalória
8.8g
Fehérje
15.8g
Szénhidrátok
16.6g
Zsír
182.6g
Víz
154.5g
Koleszterin
3.1g
Rost
4.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 85 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    730.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1629 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3237 micro
Összesen 959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A spárga két végét megfogjuk, és eltörjük. Ahol a spárga kettétört, onnantól kezdődik a fás rész, ezért különböző főzési időt igényel a két rész. A zsenge spárgasípokat alaplében vagy húslevesben 3-4perc alatt roppanósra főzzük, majd hideg vízben lehűtjük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A spárga alsó kicsit fásabb részét meghámozzuk, ha szükséges, és 2-3 cm darabokra vágjuk.
  2. Kevés olívaolaj és vaj keverékén megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk aközel azonos méretűre darabolt spárgát és a burgonyát. Kicsit átpirítjuk, majd felöntjük a spárgasípok főzősénél használt alaplével, így ezek az ízanyagok sem vesznek kárba. 20 perc alatt készre főzzük.
  3. Közben elkészítjük a levesbetétet: a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított medvehagymát. Palacsintasütőben felhevítjük a zsiradékot, és a "lepény" mindkét oldalát készre sütjük. A fordításnál vigyázzunk, nehogy szétszakadjon. Ennek elkerülése érdekében várjuk meg, míg teljesen megsül az egyik oldal, így könnyebben elengedi majd a palacsintasütő. Ha mindkét oldala szépen megsült, egy tálra csúsztatjuk, és még melegen feltekerjük. Miután kihűlt, felszeleteljük.
  4. Mikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, botmixerrel pürésítjük, majd átszűrjük, hogy kelően sima és krémes legyen a leves. Tejszínnel kicsit összeforraljuk, majd miután elzártuk alatta a lángot, pár csepp citromlével tesszük izgalmasabbá. Ha nem azonnal fogyasztjuk, akkor kevés vajat csipkedjünk a tetejére.A spárgasípokkal és tojáscsigákkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Könnyű és igen ízletes leves a tavasz első ajándékaiból.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Raviolileves

A szokásos raviolit most fogtuk és kicsit megvariáltuk, ugyanis egy szuper leves készült belőle, ami igazán átmelenget a hűvös időben. Pikk-pakk elkészül ez a tésztás leves, a Candy ...

Nosalty

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!