r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves medvehagymás csigával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Spárgakrémleves medvehagymás csigával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

241
Kalória
8.8g
Fehérje
15.8g
Szénhidrátok
16.6g
Zsír
182.6g
Víz
154.5g
Koleszterin
3.1g
Rost
4.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 85 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    730.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1629 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3237 micro
Összesen 959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A spárga két végét megfogjuk, és eltörjük. Ahol a spárga kettétört, onnantól kezdődik a fás rész, ezért különböző főzési időt igényel a két rész. A zsenge spárgasípokat alaplében vagy húslevesben 3-4perc alatt roppanósra főzzük, majd hideg vízben lehűtjük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A spárga alsó kicsit fásabb részét meghámozzuk, ha szükséges, és 2-3 cm darabokra vágjuk.
  2. Kevés olívaolaj és vaj keverékén megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk aközel azonos méretűre darabolt spárgát és a burgonyát. Kicsit átpirítjuk, majd felöntjük a spárgasípok főzősénél használt alaplével, így ezek az ízanyagok sem vesznek kárba. 20 perc alatt készre főzzük.
  3. Közben elkészítjük a levesbetétet: a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított medvehagymát. Palacsintasütőben felhevítjük a zsiradékot, és a "lepény" mindkét oldalát készre sütjük. A fordításnál vigyázzunk, nehogy szétszakadjon. Ennek elkerülése érdekében várjuk meg, míg teljesen megsül az egyik oldal, így könnyebben elengedi majd a palacsintasütő. Ha mindkét oldala szépen megsült, egy tálra csúsztatjuk, és még melegen feltekerjük. Miután kihűlt, felszeleteljük.
  4. Mikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, botmixerrel pürésítjük, majd átszűrjük, hogy kelően sima és krémes legyen a leves. Tejszínnel kicsit összeforraljuk, majd miután elzártuk alatta a lángot, pár csepp citromlével tesszük izgalmasabbá. Ha nem azonnal fogyasztjuk, akkor kevés vajat csipkedjünk a tetejére.A spárgasípokkal és tojáscsigákkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Könnyű és igen ízletes leves a tavasz első ajándékaiból.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!