Spanyol kenyérmentő fokhagymaleves (Sopa de ajo)
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A leveshez
Összesen
206
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A leveshez
Összesen
824
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1081.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 828 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
206
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4325.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 3313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 198.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 594 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1022 micro
Összesen
824
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A leveshez
- Az olívaolajon megfuttatjuk 2-3 perc alatt a szeletekre vágott fokhagymát, majd megszórjuk a fűszerpaprikával és hagyjuk minimálisan főni (ne égessük oda, mert akkor keserű lesz). Ekkor jöhet a darabokra vágott kenyér, amit alaposan megpirítunk az olajban.
- Felöntjük az alaplével, majd közepes lángon addig főzzük, míg a kenyér darabokra nem esik. Ha sűrűbbre szeretnénk, tegyünk bele több kenyeret, ha hígabbra, több alaplevet.
- A tojásokat egy tálban felverjük villával, majd folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Még 1-2 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Melegen tálaljuk.
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3782
- Feltöltés dátuma: 2024. február 29.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Spanyolországban így fest a fokhagymaleves: egy rusztikus, laktató fogás, ami szerény alapanyagokból készül, mellette viszont igen rendesen laktat. Valahol a rántott leves és a tojásleves keresztezéseként lehetne leírni, így ha ezeket kedveljük, adjunk egy esélyt a sopa de ajónak is.