r
Nosalty Logó

Spagettilepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Spagettilepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 507 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 507 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást, a reszelt sajtot, sót, zöldfűszereket összeforgatjuk, felverjük.
  2. Beleforgatjuk a megfőtt tésztát.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleöntjük a spagettis tojást, és lepényformára igazítjuk a széleit.
  4. Közepes lángon megsütjük az egyik oldalát, majd tányérra csúsztatjuk, és a még sületlen oldalt "ejtjük" a serpenyőbe, és sütjük meg.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 89 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4925
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Gluténmentes tésztával is készíthető természetesen!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tizenéve láttam egy újságban a receptet, azóta rendszeresen készítem. Mexikói ragu és chili köreteként ajánlották. Készítem ezekhez is, de tálaltam már klasszikus pörkölt köretének is. Könnyen vacsoraétellé is alakítható: szoktam maradék sonkával, felvágottal, kukoricával turbózni, és percek alatt kész a vacsora. (főként ha előző nap spagetti volt és a mártás elfogyott, de a tésztából maradt még ;) Nagyobb serpenyőben - haladósan -, egyszerre két adag is süthető. Ilyenkor nemes egyszerűséggel félbevágjuk a lepényt az egyszemélyes adaghoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...