r
Nosalty Logó

Sós teasütemény Kacztól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kacz
Sós teasütemény Kacztól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 5470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    356.9 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12679.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1504 mg
  • Nátrium
    9897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3045 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2985 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1449 micro
Összesen 5470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölben elkeverjük a sót és a tojássárgáját.
  2. Majd az összes anyagot összegyúrjuk, minél kevesebb mozdulattal, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünk melegétől.
  3. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, az egész tojással megkenjük.
  4. Hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen.
  5. Mikor kivesszük, csíkokra vágjuk, megkenjük megint a tojással, a tetejére szórhatunk: mákot, szezámmagot, lenmagot, köménymagot és természetesen parmezán sajtot.
  6. Előmelegített sütőben 200-230 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 19437
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Farkas Vilmostól származik, receptvideóval megtaláljátok a blogján. Unokatestvérem kedvence a sós tesütemény, de sajnos nagyon kevés cukrászdában lehet kapni igazán finomat, így kerestem neki egy tökéletes receptet.:) Életveszélyesen, abbahagyhatatlanul finom!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...