r
Nosalty Logó

Sörben párolt húsgombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sörben párolt húsgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
sörös
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5230.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    2417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1592.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2375 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3070 micro
Összesen 2296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a darált húst, a két tojást, 1 ek mustárt, 1 mk borsot, 1 mk sót és az 1 csokor apróra vágott petrezselymet, majd összedolgozzuk.
  2. Kivajazunk egy tepsit, majd a krumplis darált húsból kisebb gombócokat formálunk és a tepsibe rakosgatjuk őket (nekem 17 gombóc jött ki belőle).
  3. A mártáshoz a vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a vízzel és a sörrel, majd besűrítjük. Hozzáadunk 1 ek mustárt és a tejföllel dúsítjuk.
  4. Az elkészült mártást a húsgombócokra egyenletesen ráöntjük, majd lefedve, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3797
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a Sparnak a lapján találtam, bár én egy kicsit átvariáltam a mennyiségeket. Minden vasárnap gondot jelent, hogy mi legyen az ebéd és valóban finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...