r
Nosalty Logó

Sonkával töltött táskák, avagy pirog másképp

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkával töltött táskák, avagy pirog másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 1155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 4612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1853.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7414.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    4798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    657 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1654 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 4612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    269 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez egy tálban hozzákeverjük a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a puha vajat, és a kezünkkel jól elmorzsoljuk. Ezután ráütjük a tojásokat, majd kanalanként a tejfölt, miközben az egészet egynemű tésztává dolgozzuk.
  2. Lefedve a hűtőszekrényben 45 percig pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A krémsajtot tálba tesszük, hozzákanalazzuk a tejfölt, és simára keverjük. A sonkát, az uborkát és a paradicsomot fél centis kockákra vágjuk, majd az összeset a tejfölös krémsajtba keverjük.
  3. A tésztát elővesszük a hűtőből, és félbevágjuk. Amíg az egyik féllel dolgozunk, addig a másik fél mehet vissza a hűtőbe. A nyújtódeszka mérete csak a fele tészta kinyújtásához elegendő, ezért kell két részben dolgozni vele. A tésztát a belisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és ezután egy nagyjából 12 cm átmérőjű tállal (nekem a müzlis tál pont megfelelő volt erre a célra) köröket szaggatunk belőle. A körök közepébe 1-1 ek tölteléket kanalazunk, majd félbehajtjuk őket. A széleit egy villa segítségével szépen lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a krémsajt.
  4. Egy tepsi aljára sütőpapírt fektetünk, és erre rakosgatjuk a kész táskákat. (Nem kell sok helyet hagyni közöttük, mert a sütés során nem fognak megnőni.)
  5. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  6. Amíg az első adag sül, addig elővesszük a másik fél tésztánkat. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és megtöltjük töltelékkel. Amikor az első adag megsült, tányérra szedjük, a tepsin kicseréljük a sütőpapírt, rátesszük a második adagot, megkenjük tojássárgájával, és megsütjük. Így összesen 20-22 db töltött táskát kapunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi 32x40x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 280
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 42098
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 04.

Ajánló

Nagyon sokféleképpen variálhatjuk a tölteléket. A sajtkrémes-tejfölös krémbe - karikázhatunk virslit, - kockázhatunk bacon-t, - belekerülhet a vasárnapi ebédről megmaradt hús, - de akár néhány marék zöldség (kukorica, répakocka, zöldborsó, paradicsom, uborka, cukkini, stb...) keveréke is megfelelő töltelék lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg zöldséges táskákat szerettem volna sütni, de nem készen kapható mirelit leveles tésztából, hanem olyanból, amit saját magam készítek. Ilyen recepteket keresgélve találtam rá az orosz kedvencre, a pirog káposztával vagy darált hússal és gombával töltött változataira. Úgy gondoltam, hogy ezt a tésztát felhasználhatom én másfajta töltelékkel is.  Végül azért döntöttem a sajtkrémes-sonkás töltelék mellett, mert a család férfitagjai leszavazták a zöldséges változatot. Hát igen, a húsos dolgok jobban csúsznak...:)  

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...