r
Nosalty Logó

Sonkával-sajttal töltött kelt tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Sonkával-sajttal töltött kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4010 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 402 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.9 g

Zsír

  • Összesen
    238.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10482.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2086 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    6226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1002 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 4010 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. Az élesztőt langyos vízben elkeverjük, és a liszthez adjuk a tojásokkal együtt.
  3. Addig dagasztjuk, amíg közepes kemény tésztát kapunk. 40 percig letakarva kelesztjük.
  4. Kinyújtjuk a már megkelt tésztát 2 mm vékonyra, és 10x8 cm-es téglalapokra vágjuk.
  5. Mindegyik közepére rakunk 1 szelet gépsonkát, ami 1 cm-rel kisebb legyen, mint a tészta. Rá egy tetszőleges vastagságú sajtdarabot /sajtrudat /. Természetesen ez is kisebb legyen, mint a tésztánk.
  6. Feltekerjük, vagy csak ráhajtjuk a tésztát, és mindenhol jól lenyomkodjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék sütéskor.
  7. Tepsibe rakjuk úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, és lekenjük tojással. 20 percig állni hagyjuk .
  8. Előmelegített sütőben pirosra sütjük 10 -15 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 26489
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 07.

Ajánló

Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer, amikor hússal töltött kiflit csináltam, maradt egy kis tésztám, mert valószínű, nem jól osztottam szét a tölteléket, de gyanúsak voltak a gyerekek is nagyon:-). Sajnáltam volna a tésztát kidobni, így született meg ez a finomság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...