r
Nosalty Logó

Sonkás-zöldséges pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-zöldséges pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 809 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 211 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 809 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4197.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1409 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    872 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 3235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát összegyúrjuk, formába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk és 10-15 percig elősütjük. Lehet légkeveréses is (sütőtől függően szokom lefigyelni).
  2. Amíg sül, összekeverjük a tölteléket.
  3. A tölteléket a tésztára öntjük, és további 30-40 percig sütjük, hogy a töltelék megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7579
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt Finnországban ismertem meg, ott gyakran készítik ünnepekre, szülinapokra több verzióban. Odakinn lehet fagyasztott tésztát venni hozzá, de az otthon elkészítettnek rengeteg verziója van. Van aki reszelt sajtot, tejfölt is tesz a tésztájába. Én szeretem, mert gyorsan elkészíthető és finom, laktató étel.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...