r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos tészta (maradékmentés)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Sonkás-sajtos tészta (maradékmentés)
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

474
Kalória
21.9g
Fehérje
31.6g
Szénhidrátok
27.9g
Zsír
56.3g
Víz
61g
Koleszterin
1.4g
Rost
3.2g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3790 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 474 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.1 g

Zsír

  • Összesen
    222.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6880.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    3986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    450.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    770 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 3790 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

  1. A sonkát vágjuk fel kisebb kockára. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
  2. Egy serpenyőbe olvasszuk fel a vaj felét, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután adjuk hozzá a felkockázott sonkát, szórjuk meg egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal, és kevergetve süssük pár percig, majd hűtsük ki.
  4. Amikor már kihűlt, adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot, a tejfölt, és keverjük alaposan össze (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsük utána).
  5. A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le, alaposan csepegtessük le, és adjuk hozzá a sonkás-sajtos keverékhez, forgassuk és keverjük össze.
  6. Egy jénai tálat (v. tepsit) kenjünk ki a maradék vajjal, majd öntsük bele a tésztás keveréket. Ezután szórjuk meg a tetejét a reszelt trappista sajttal.
  7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
  8. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!