Sonkás-sajtos rántotta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nonoo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 27% Zsír
A rántottához
-
17g sajt59 kcal
-
0g tojás0 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
133g tejföl264 kcal
-
67g sonka92 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
A tetejére
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
-
7g vaj48 kcal
Összesen
597
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1353.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 891 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 109 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 378 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
597
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 61.7 g
Zsír
-
Összesen 156.8 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4061.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 780 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 2672 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 327.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 1110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
1789
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 555.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A rántottához
- A sonkát apróra vágjuk.
- Egy jénait kivajazunk, belehintjük areszelt sajt felét, rátesszük a sonka felét, ráöntjük a tejfölt, meglocsoljuk az 5 dkg olvasztott vajjal.
- Rátesszük a 6 tojást felverve (ha pirospaprikásan szeretnénk, belekeverjük a tojásba), megsózzuk, és rászórjuk az oregánót.
- Meghintjük a sajt másik felével és a sonkával.
A tetejére
- A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és meglocsoljuk a maradék vajjal.
- Előmelegített, közepesen forró sütőbe tesszük, és 15-25 percig sütjük (attól függően, hogy kocsonyásabban vagy sültebben szeretnénk a tojást).
- Savanyúsággal kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4155
- Feltöltés dátuma: 2013. május 30.
Ajánló
A fűszerezésen természetesen egyénileg lehet módosítani, ki hogyan szereti. Én próbáltam az oregánó helyett a tojásba paprikakrémet és egy pöttyentés csípős paprikakrémet keverni, és isteni lett az eredmény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Nonoo
14 recept
Hogyan csináljuk egy egyszerű rántottából főfogást? Hát így. Kicsit felturbózzuk, és "rakott rántotta" lesz belőle.