r
Nosalty Logó

Sonkás rakott krumpli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsandarc
Sonkás rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 484 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5555.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1107 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    2951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 1936 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    132 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük.
  2. Amíg a krumpli fő, van időnk előkészülni. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
  3. A tojást beleütjük egy tálkába, enyhén felverjük, hozzáadjuk a két doboz tejfölt, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis mustárt, és összekeverjük.
  4. Ha a krumpli kihűlt, meghámozzuk, és felszeleteljük.
  5. Előveszünk egy edényt, és kezdődhet a rétegezés! Az aljára megy egy réteg krumpli, arra hagyma, majd a sonka és a paprika, paradicsom, majd meglocsoljuk egy kis mártással, majd újra egy réteg krumpli, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A krumplirétegeket mindig sózzuk!
  6. A tetejét természetesen krumplival zárjuk le, meglocsoljuk a maradék mártással, sajtot reszelünk rá, és mehet az előmelegített sütőbe. (Mivel elektromos sütőm van, én először alsó-felső sütésen szoktam sütni egy bő félórát, hogy összeérjenek az ízek, majd grill+felsőn rápirítom a sajtot.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 38704
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 11.

Ajánló

Maradék sült hús elhasználására is alkalmas ez a recept, és a paprika-paradicsom is elhagyható, igazából csak az íze a lényeg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás rakott krumpli
Zsandarc 6 recept

Anyukámnak sosem volt velem könnyű dolga lévén, hogy eléggé válogatós vagyok. A krumplit nagyon szereti az egész család, de én sajnos se a főtt tojást, se a kolbászt nem igazán szeretem. Mit volt mit tennie, változtatott a recepten, és ez az egyik nagy kedvencem azóta is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...