Sonkás rakott krumpli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsandarc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
484
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1936
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1388.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 738 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 285.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
484
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93 g
Zsír
-
Összesen 99.9 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 480 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5555.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 1107 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1175 mg
-
Nátrium 2951 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1140.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 821 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 753 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 732 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 729 micro
Összesen
1936
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 132 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit héjában megfőzzük.
- Amíg a krumpli fő, van időnk előkészülni. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
- A tojást beleütjük egy tálkába, enyhén felverjük, hozzáadjuk a két doboz tejfölt, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis mustárt, és összekeverjük.
- Ha a krumpli kihűlt, meghámozzuk, és felszeleteljük.
- Előveszünk egy edényt, és kezdődhet a rétegezés! Az aljára megy egy réteg krumpli, arra hagyma, majd a sonka és a paprika, paradicsom, majd meglocsoljuk egy kis mártással, majd újra egy réteg krumpli, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A krumplirétegeket mindig sózzuk!
- A tetejét természetesen krumplival zárjuk le, meglocsoljuk a maradék mártással, sajtot reszelünk rá, és mehet az előmelegített sütőbe. (Mivel elektromos sütőm van, én először alsó-felső sütésen szoktam sütni egy bő félórát, hogy összeérjenek az ízek, majd grill+felsőn rápirítom a sajtot.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 337
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 38737
- Feltöltés dátuma: 2010. április 11.
Ajánló
Maradék sült hús elhasználására is alkalmas ez a recept, és a paprika-paradicsom is elhagyható, igazából csak az íze a lényeg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Zsandarc
6 recept
Anyukámnak sosem volt velem könnyű dolga lévén, hogy eléggé válogatós vagyok. A krumplit nagyon szereti az egész család, de én sajnos se a főtt tojást, se a kolbászt nem igazán szeretem. Mit volt mit tennie, változtatott a recepten, és ez az egyik nagy kedvencem azóta is.