r
Nosalty Logó

Sonkás-paradicsomos batyuk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sonkás-paradicsomos batyuk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 390 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 1556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    649 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kiterítjük, elvágjuk 16 egyenlő téglalapra.
  2. A sonkaszeleteket megfelezzük, és beletekerünk egy-egy szem paradicsomot.
  3. A csomagocskát a tésztára fektetjük, és a másik végével letakarjuk. Ujjainkkal összenyomkodjuk a széleit.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal, tetejére borsot és némi kakukkfüvet szórunk. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 560
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-paradicsomos batyuk
Évi néni 1830 recept

Elfogyott a kenyerünk, nem találtam semmit, amit csomagolhattam volna a gyereknek tízóraira. Szerencsére a hűtőben volt egy gyárilag kinyújtott leveles tészta. Így míg a sütő turbó fokozaton felmelegedett, összedobhattam ezeket a kis falatkákat. Hogy miért a "Mit rejt a csomag?" nevet adtam neki? Mert valóban azt teszünk bele, amit otthon találunk. Nagyon jó maradékmentő és nagyon kevés időt igényel az elkészítése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...