r
Nosalty Logó

Sonkába rejtett hamis rántott sajt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkába rejtett hamis rántott sajt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 20% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 20% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1689 kcal
  • 20% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 20% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 423 kcal
  • 20% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5282.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1800 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    1481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    937 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 1689 kcal
  • 20% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot vastagabb szeletekre vágjuk, és a sonkát is akkorára daraboljuk, amekkora a sajt (a maradékot holnap használom fel a töltött krumpliba).
  2. Ahány szelet sajt lesz, kétszer annyi szelet sonkára lesz szükség.
  3. A kukoricalisztet és zabpelyhet lapos tányérra öntjük, a lisztet befűszerezzük, a tojást felverjük, és szintúgy fűszerezzük.
  4. A sajtok tetejére és aljára is teszünk 1-1 szelet méretre szabott sonkát (amik minden segítség nélkül nekem összeragadtak), majd bepanírozzuk őket (liszt-tojás-zabpehely).
  5. Figyeljünk nagyon, hogy a sajt szélére sok zabpehely kerüljön, ne folyjon ki ott a sajt!
  6. Még a panírozás kezdetén begyújtjuk a sütőt, hogy előmelegedjen. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és arra tesszük a panírozott sonkás sajtszeleteket.
  7. Előmelegített sütőben, kb. 7-es fokozaton 20 percig sütjük őket, és egyszer félidőben át is forgatjuk azokat. (ACHTUNG, ACHTUNG!!!! Sütőben, zabpehellyel sütve nem lesznek olyan aranysárgák, mint olajtól csöpögő társaik, de szerintem ennyit megér az egészséges étkezés...)
  8. Miközben sül, kényelmesen el tudjuk készíteni a kukoricás rizst köretnek: húsleves-alaplében/ marhahúsleves-kockából készült lében gyors rizst megfőzünk, kukoricakonzervvel kikeverjük, kicsit átpirítjuk, örülünk neki, elkóstolgatjuk.
  9. Tálaláskor még gyorsan kikeverünk hozzá egy salátát is, hogy jobban csússzon (a rukkolát és a koktélparadicsomot Párom megmosta, a paradicsom negyedelve lett, egy tálban tökmagolaj, VIGYÁZAT, EGÉSZSÉGES!!! lett fűszerezve egy mini csipet sóval, borssal, ebbe forgattuk bele a zöldségeket).
  10. Már csak tálalni kell (és mit ne mondjak, repetát kért belőle Szerelmem:)).
  11. Jó étvágyat hozzá mindenkinek! (Nekem most ilyen techno-kisbéka formára sikeredett :))
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2408
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Ajánló

Én a füstölt mozzarellát és sima mozzarellát is kipróbáltam, de azokat nem lehet sonkával sütni, illetve dupla panírral is kifolytak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott sajtot már egy jó ideje terveztem magamnak, mert szeretem, de az olaj-liszt párosítás már nem tetszett annyira, így inkább hagytam is addig, míg meg nem érett bennem, milyen módszerrel tudom ezeket elkerülni. Jelentem, a kísérleti recept bevált, maradhat az étlapon. :) Ohh, majd elfelejtettem: nem azért hamis, mert nem sajtot használok, hanem mert nem olajban rántom ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...