r
Nosalty Logó

Sertéstarja Strindberg módra

5,0

1 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sertéstarja Strindberg módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A bundázáshoz

A sütéshez

989
Kalória
37g
Fehérje
8.4g
Szénhidrátok
89.6g
Zsír
162.8g
Víz
246.6g
Koleszterin
447.2mg
Rost
598.3mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A hús előkészítéséhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 989 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A hús előkészítéséhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 3955 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A hús előkészítéséhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 322 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    89.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 989 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.1 g

Zsír

  • Összesen
    358.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    987 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    651.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 3955 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 322 kcal

Elkészítés

A hús előkészítéséhez

  1. A tarja szeleteket kisujjnyi vastagra verjük, majd sózzuk, és enyhén borsozzuk.
  2. A vöröshagymát sajtreszelőn lereszeljük.
  3. A tojást, mustárt, hagymát, sót, csipet borsot jól felverjük.
  4. A serpenyőnket negyedéig engedjük olajjal, majd közép melegre hevítjük. Nagyon fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a hússzelet nem éppen vékony, meg hát tarja!:)
  5. Ezt követően a húst lisztbe, aztán tojásba forgatjuk, és ezt a műveletet megismételjük. Tehát: liszt-tojás-liszt-tojás! A serpenyőbe rakjuk, majd megsütjük az egyik felét, majd a másikat.
  6. Amikor a bunda aranybarna színű,a husi kész! Itatópapírra helyezzük, és tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Tepsi mérete: 32cm-es serpenyö

August Strindberg svéd irodalmár, aki sokat járva német földön, megkedvelte a párizsi szeletet az 1900-as évek tájékán. Azonban ő szerette volna fűszeresebben fogyasztani, hát így alakult ki a mai "Strindberg" Art. A kollégámnak csináltam az ételt, amikor a fotó készült, azért van rajta a 2 db sült vargánya!!:) Egyébként nem rontotta el.:)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!