Savoyai sertésborda
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 27% Zsír
A húshoz
-
133g sertés rövidkaraj221 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
17g vaj120 kcal
A burgonyához
-
200g burgonya116 kcal
-
50g napraforgó olaj438 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
A rakottas tetejére
-
8g marha alaplé0 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
17g vaj120 kcal
Összesen
1451
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 27% Zsír
A húshoz
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
100g vaj717 kcal
A burgonyához
-
1200g burgonya693 kcal
-
298g napraforgó olaj2630 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A rakottas tetejére
-
50g marha alaplé0 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
8705
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 27% Zsír
A húshoz
-
25.4g sertés rövidkaraj42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
5.4g napraforgó olaj48 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
A burgonyához
-
38.1g burgonya22 kcal
-
9.4g napraforgó olaj83 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
A rakottas tetejére
-
1.6g marha alaplé0 kcal
-
6.3g sajt22 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
Összesen
277
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 125.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1192.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 528 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 253.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 331 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 443 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 434 micro
Összesen
1451
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251 g
Zsír
-
Összesen 755 g
-
Telített zsírsav 218 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 334 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 194 g
-
Koleszterin 1188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7153.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 281 mg
-
Kálcium 1608 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 504 mg
-
Foszfor 3167 mg
-
Nátrium 1550 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1522 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2203 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 199 mg
-
C vitamin: 243 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 801 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 657 mg
-
Retinol - A vitamin: 1984 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2658 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2605 micro
Összesen
8705
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
A burgonyához
-
1.2 kg burgonya
-
3.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 csokor petrezselyem
A rakottas tetejére
Elkészítés
A húshoz
- A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- A burgonyát karikára vágjuk.
- A vöröshagymát apró kockára vágjuk, világosra pirítjuk.
- A petrezselymet apróra vagdaljuk, a pirított vöröshagymával átforgatjuk, és levesszük a tűzről.
- A szeleteknek mindkét oldalát lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük, vigyázva, hogy ne száradjon ki.
- A burgonyát bő olajban szép aranysárgára sütjük.
- Sózzuk, borsozzuk, és a lepirított vöröshagymás petrezselyemmel összeforgatjuk.
- A burgonya felét kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba rendezzük.
- Ráhelyezzük az elősütött bordákat, majd lefedjük a burgonya másik felével.
- Ráöntjük a húslevest, vagy pecsenyelevet készítünk: (a hús sütéséből visszamaradt olajhoz 2,5-3 dl vizet öntünk, beleteszünk 1 húsleves-kockát, és összeforraljuk.)
- Tetejére szórjuk a lereszelt sajtot, majd megöntözzük az olvasztott vajjal.
- 10-15 percig fóliával letakarva sütjük, utána levesszük a fóliát, és még 15 percig szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 400 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 23921
- Feltöltés dátuma: 2011. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Régen nagyon sokat készítettem, de az utóbi időben megfeledkeztem róla, pedig nagyon finom!