r
Nosalty Logó

Savoyai sertésborda

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Savoyai sertésborda
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

1451
Kalória
41.8g
Fehérje
40.9g
Szénhidrátok
125.8g
Zsír
253.7g
Víz
198g
Koleszterin
4.1g
Rost
2.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

Összesen 1451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

Összesen 8705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

Összesen 277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 1451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251 g

Zsír

  • Összesen
    755 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    334 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7153.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    3167 mg
  • Nátrium
    1550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1522 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    199 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1984 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2658 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2605 micro
Összesen 8705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A burgonyát karikára vágjuk.
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, világosra pirítjuk.
  4. A petrezselymet apróra vagdaljuk, a pirított vöröshagymával átforgatjuk, és levesszük a tűzről.
  5. A szeleteknek mindkét oldalát lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük, vigyázva, hogy ne száradjon ki.
  6. A burgonyát bő olajban szép aranysárgára sütjük.
  7. Sózzuk, borsozzuk, és a lepirított vöröshagymás petrezselyemmel összeforgatjuk.
  8. A burgonya felét kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba rendezzük.
  9. Ráhelyezzük az elősütött bordákat, majd lefedjük a burgonya másik felével.
  10. Ráöntjük a húslevest, vagy pecsenyelevet készítünk: (a hús sütéséből visszamaradt olajhoz 2,5-3 dl vizet öntünk, beleteszünk 1 húsleves-kockát, és összeforraljuk.)
  11. Tetejére szórjuk a lereszelt sajtot, majd megöntözzük az olvasztott vajjal.
  12. 10-15 percig fóliával letakarva sütjük, utána levesszük a fóliát, és még 15 percig szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Régen nagyon sokat készítettem, de az utóbi időben  megfeledkeztem róla, pedig nagyon finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!