r
Nosalty Logó

Savoyai sertésborda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Savoyai sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

Összesen 1451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

Összesen 8705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

Összesen 277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 1451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251 g

Zsír

  • Összesen
    755 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    334 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7153.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    3167 mg
  • Nátrium
    1550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1522 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    199 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1984 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2658 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2605 micro
Összesen 8705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A burgonyát karikára vágjuk.
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, világosra pirítjuk.
  4. A petrezselymet apróra vagdaljuk, a pirított vöröshagymával átforgatjuk, és levesszük a tűzről.
  5. A szeleteknek mindkét oldalát lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük, vigyázva, hogy ne száradjon ki.
  6. A burgonyát bő olajban szép aranysárgára sütjük.
  7. Sózzuk, borsozzuk, és a lepirított vöröshagymás petrezselyemmel összeforgatjuk.
  8. A burgonya felét kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba rendezzük.
  9. Ráhelyezzük az elősütött bordákat, majd lefedjük a burgonya másik felével.
  10. Ráöntjük a húslevest, vagy pecsenyelevet készítünk: (a hús sütéséből visszamaradt olajhoz 2,5-3 dl vizet öntünk, beleteszünk 1 húsleves-kockát, és összeforraljuk.)
  11. Tetejére szórjuk a lereszelt sajtot, majd megöntözzük az olvasztott vajjal.
  12. 10-15 percig fóliával letakarva sütjük, utána levesszük a fóliát, és még 15 percig szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 23921
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savoyai sertésborda
Olaszné Anci 191 recept

Régen nagyon sokat készítettem, de az utóbi időben  megfeledkeztem róla, pedig nagyon finom!

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

A rakottas tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...