r
Nosalty Logó

Savanyú káposztával rakott burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Savanyú káposztával rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2928.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    2429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11715.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    9717 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1617.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2435 micro
Összesen 2884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és megfőzzük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és felszeleteljük.
  3. A kolbászt is felszeleteljük.
  4. A hagymát felaprítjuk, és 1 kanál olajon megdinszteljük.
  5. Rátesszük a levéből kicsavart főtt savanyú káposztát, borsozzuk, cukrozzuk, és pár percig együtt pirítjuk.
  6. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, beleteszünk egy sor burgonyát, megsózzuk, rá savanyú káposzta kerül, arra pedig szeletelt kolbász. Erre egy kevés tejfölt öntünk. A rétegezést így folytatjuk, és burgonyával fejezzük be. A burgonyára öntjük a megmaradt tejfölt.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x18x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 345
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 33343
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 19.

Ajánló

Kolbász helyett ledarált pörkölttel is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van vagy húsz éve, hogy utoljára készítettem ezt az ételt, aztán valahogy feledésbe merült. Néhány napja eszembe jutott, hogy volt egyszer valami savanyú káposztás rakott krumpli receptem, ami nem is volt olyan rossz. Elkezdtem keresgélni a kismillió szakácskönyvem közt. Elég reménytelennek tűnt, dunsztom se volt, melyikben rejtőzhet. De meglett! Nagyon egyszerű étel, és finom is. A családom szerint amolyan "disznótoros" hangulata van. Az biztos, hogy más ízvilág, mint a megszokott rakott krumpli.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...