Savanyított őszibarack bivalymozzarellás pirítóssal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
Savanyított őszibarack
-
64g őszibarack24 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g almaecet11 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
13g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
A bivalymozzarellás pirítós
-
31g mozzarella93 kcal
-
50g kenyér137 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
Savanyított őszibarack
-
254g őszibarack95 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
200g almaecet42 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g víz0 kcal
-
7g só0 kcal
A bivalymozzarellás pirítós
-
125g mozzarella374 kcal
-
200g kenyér548 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
Savanyított őszibarack
-
29.7g őszibarack11 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
23.4g almaecet5 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
5.8g víz0 kcal
-
0.8g só0 kcal
A bivalymozzarellás pirítós
-
14.6g mozzarella44 kcal
-
23.4g kenyér64 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1548.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 1070 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 146.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6194.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 913 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 765 mg
-
Nátrium 4279 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.2 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 587.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 163 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Savanyított őszibarack
- Mossuk meg az őszibarackokat, vágjuk félbe őket, majd magozzuk ki őket.
- Vágjuk ujjnyi szeletekre a barackokat, majd rendezzük el őket egy széles szájú csatos üvegbe, tegyük közéjük a babérlevelet, a fahéjat és chilipaprikát.
- Ha elrendeztük, öntsük az almaecetet az üvegbe.
- Egy kis serpenyőben, közepes lángon keverjük össze a cukrot és a sót és a nagyjából két evőkanálnyi vizet. Folyamatos kevergetés mellett melegítsük fel annyira, hogy a cukor és a só feloldódjon.
- Öntsük ezt a cukor-só-oldatot a csatos üvegbe, majd öntsük fel a maradék 2 evőkanál vízzel.
- Zárjuk le és fordítsuk meg párszor, hogy összekeveredjenek a savanyító pác alkotóelemei. Tegyük hűtőbe, és legalább 2 napig (vagy legfeljebb 5 napig) hagyjuk állni felhasználás előtt.
A bivalymozzarellás pirítós
- Vágjunk két szelet kovászos vagy rozskenyeret, pirítsuk meg őket.
- Pirítás után tépkedjük (vagy villával nyomjuk szét) a kenyérre a burratát. Mindegyikre tegyünk pácolt őszibarackot, majd szórjuk meg bazsalikommal, és ízesítsük pelyhes sóval és frissen őrölt borssal.
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 991
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Mi lehet még jobb, mint az őszibarackot nyersen enni? Hát a pácolás, ami egy savanykás és csípős izgalmat ad a lédús gyümölcsnek! Szerintem annyira jó, hogy ezek után nem lesz barackszezonod őszibarack-pácolás nélkül. Miután bepácoltad az őszibarackot, párosítgatod grillezett vagy sült sertéshússal, csirkével vagy hallal. Vagy bármilyen salátához is felhasználhatod. Én most egy gyors, de annál vérpezsdítőbb reggelihez használtam: kenyeret pirítottam, megkentem bivalymozzarellával (sűrűbb joghurttal, vajkrémmel vagy mascarponéval is működik), ráhalmoztam a pácolt barackszeleteket, friss bazsalikommal, sópehellyel és borssal fűszereztem. Fontos, hogy a pácoláshoz kemény őszibarackot használjunk, mert a fűszeres savanyítás alatt (minimum 3 - legfeljebb 5 nap) folyamatosan lágyul és puhul a savanykás és fűszeres páclében.