r
Nosalty Logó

Savanyított őszibarack bivalymozzarellás pirítóssal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Savanyított őszibarack bivalymozzarellás pirítóssal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Savanyított őszibarack

A bivalymozzarellás pirítós

284
Kalória
12.8g
Fehérje
35.8g
Szénhidrátok
9.3g
Zsír
146.8g
Víz
24.7g
Koleszterin
2.9g
Rost
13.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Savanyított őszibarack

A bivalymozzarellás pirítós

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Savanyított őszibarack

A bivalymozzarellás pirítós

Összesen 1136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Savanyított őszibarack

A bivalymozzarellás pirítós

Összesen 133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6194.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    4279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    587.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 1136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

Savanyított őszibarack

  1. Mossuk meg az őszibarackokat, vágjuk félbe őket, majd magozzuk ki őket.
  2. Vágjuk ujjnyi szeletekre a barackokat, majd rendezzük el őket egy széles szájú csatos üvegbe, tegyük közéjük a babérlevelet, a fahéjat és chilipaprikát.
  3. Ha elrendeztük, öntsük az almaecetet az üvegbe.
  4. Egy kis serpenyőben, közepes lángon keverjük össze a cukrot és a sót és a nagyjából két evőkanálnyi vizet. Folyamatos kevergetés mellett melegítsük fel annyira, hogy a cukor és a só feloldódjon.
  5. Öntsük ezt a cukor-só-oldatot a csatos üvegbe, majd öntsük fel a maradék 2 evőkanál vízzel.
  6. Zárjuk le és fordítsuk meg párszor, hogy összekeveredjenek a savanyító pác alkotóelemei. Tegyük hűtőbe, és legalább 2 napig (vagy legfeljebb 5 napig) hagyjuk állni felhasználás előtt.

A bivalymozzarellás pirítós

  1. Vágjunk két szelet kovászos vagy rozskenyeret, pirítsuk meg őket.
  2. Pirítás után tépkedjük (vagy villával nyomjuk szét) a kenyérre a burratát. Mindegyikre tegyünk pácolt őszibarackot, majd szórjuk meg bazsalikommal, és ízesítsük pelyhes sóval és frissen őrölt borssal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Mi lehet még jobb, mint az őszibarackot nyersen enni? Hát a pácolás, ami egy savanykás és csípős izgalmat ad a lédús gyümölcsnek! Szerintem annyira jó, hogy ezek után nem lesz barackszezonod őszibarack-pácolás nélkül. Miután bepácoltad az őszibarackot, párosítgatod grillezett vagy sült sertéshússal, csirkével vagy hallal. Vagy bármilyen salátához is felhasználhatod. Én most egy gyors, de annál vérpezsdítőbb reggelihez használtam: kenyeret pirítottam, megkentem bivalymozzarellával (sűrűbb joghurttal, vajkrémmel vagy mascarponéval is működik), ráhalmoztam a pácolt barackszeleteket, friss bazsalikommal, sópehellyel és borssal fűszereztem. Fontos, hogy a pácoláshoz kemény őszibarackot használjunk, mert a fűszeres savanyítás alatt (minimum 3 - legfeljebb 5 nap) folyamatosan lágyul és puhul a savanykás és fűszeres páclében.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dögös pincérnők sem hoztak megváltást: csődbe ment a világhírű...

Úgy tűnik, az emberiség szintet lépett, és sok év után már Amerikának sem kell egy gyorsétteremlánc csak azért, mert a cégvezetőség kizárólag szexinek mondott, férficsalogató pincérnőket alkalmaz, és mellé jó hamburgert árul. A valós indok természetesen a csökkenő forgalom, a lényeg viszont, hogy csődbe ment a Hooters.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!