r
Nosalty Logó

Sárgarépás-céklás egérke

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sárgarépás-céklás egérke
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 849 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    3301 micro
  • β-karotin
    7876 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 849 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4000 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    2797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23629 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 2546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    889 micro
  • β-karotin
    2120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépákat és a céklát lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sót, borsot, és összekeverjük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk.
  4. Egy evőkanál segítségével kis hurkákat kanalazunk a masszából az olajba. Minél szabálytalanabb, tüskésebb formája van, annál finomabb, ropogósabb lesz.
  5. Addig sütjük, míg minden oldala szép színt kap.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2453
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 01.

Ajánló

Önmagában, különböző mártogatósokkal is isteni, de köretként is tálalható.

Receptkategóriák

Anyukámtól tanultam ennek a receptnek a krumplis változatát. Gyerekkoromban sokszor kértem, hogy készítsen olyat, akkor neveztem el egérkének a formája miatt. Hogy változatosabbá tegyem ezt a végtelenül egyszerű, ám annál finomabb ételt, kipróbáltam többféle zöldséggel. Talán ez a kombináció a legfinomabb mind közül.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!