r
Nosalty Logó

Sárgaborsó krémleves (Sárgaborsó leves 2.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kriszti
Sárgaborsó krémleves (Sárgaborsó leves 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 454 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 2730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    1066 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 454 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9418.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    6395 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    124 mg

VÍZ

  • Összesen
    3436.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    13021 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 2730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A díszítéshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A sárgaborsót beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a répát megpucoljuk.
  2. A sárgaborsót sós (kb 2-3 l) vízben feltesszük főni. Egy kis idő után habosodik, ezt szűrőkanállal leszedjük.Mikor már nem habosodik, belerakjuk az apró kockára vágott hagymát, a sárgarépát , a zellert, borsot, köményt.
  3. Ha minden puhára főtt, botmixerrel átkeverjük (vagy turmixgépbe tesszük), majd visszaöntve a fazékba felöntjük a tejszínnel.
  4. Összeforraljuk, besűrítjük, és ha szükséges sóval, borssal utánfűszerezzük.
  5. Díszítésként petrezselyemmel, levesgyönggyel megszórjuk.
  • Receptkönyvben: 632
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 104
  • Össznézettség: 129745
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kriszti 24 recept

Feltétként lehet hozzá kiflikarikákat pici vajjal megkenve, sajjtal megszórva megpirítani a sütőben és a forró leves tetejére rakni.

Hozzávalók

A leveshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...