Sárgaborsó krémleves (Sárgaborsó leves 2.)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
83g felesborsó303 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
28g sárgarépa10 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
500g víz0 kcal
A díszítéshez
-
0g petrezselyem0 kcal
-
17g levesgyöngy96 kcal
Összesen
454
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
500g felesborsó1820 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
14g só0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
3000g víz0 kcal
A díszítéshez
-
0g petrezselyem0 kcal
-
100g levesgyöngy576 kcal
Összesen
2730
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
12.2g felesborsó44 kcal
-
4.1g vöröshagyma2 kcal
-
4.1g sárgarépa2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.6g főzőtejszín5 kcal
-
73g víz0 kcal
A díszítéshez
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.4g levesgyöngy14 kcal
Összesen
67
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1569.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 1066 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 572.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 877 micro
-
β-karotin 2170 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
454
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 132 g
Zsír
-
Összesen 76.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9418.1 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 588 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 399 mg
-
Foszfor 1922 mg
-
Nátrium 6395 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 124 mg
VÍZ
-
Összesen 3436.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1444 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 837 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 13021 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
2730
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 128 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 nagy db sárgarépa
-
2 db zellerlevél
-
2 tk só
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2 gerezd fokhagyma
-
1.5 dl főzőtejszín
-
3 l víz
A díszítéshez
-
petrezselyem ízlés szerint
-
10 dkg levesgyöngy
Elkészítés
A leveshez
- A sárgaborsót beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a répát megpucoljuk.
- A sárgaborsót sós (kb 2-3 l) vízben feltesszük főni. Egy kis idő után habosodik, ezt szűrőkanállal leszedjük.Mikor már nem habosodik, belerakjuk az apró kockára vágott hagymát, a sárgarépát , a zellert, borsot, köményt.
- Ha minden puhára főtt, botmixerrel átkeverjük (vagy turmixgépbe tesszük), majd visszaöntve a fazékba felöntjük a tejszínnel.
- Összeforraljuk, besűrítjük, és ha szükséges sóval, borssal utánfűszerezzük.
- Díszítésként petrezselyemmel, levesgyönggyel megszórjuk.
- Receptkönyvben: 632
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 104
- Össznézettség: 129745
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kriszti
24 recept
Feltétként lehet hozzá kiflikarikákat pici vajjal megkenve, sajjtal megszórva megpirítani a sütőben és a forró leves tetejére rakni.