r
Nosalty Logó

Sárgabarackos piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabimami58
Sárgabarackos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2035 micro
  • β-crypt
    215 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 1654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sárgabarackot előre kimagozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot, vizet, citromsavat, majd kissé összenyomkodjuk, elkeverjük, és egy éjszakára hűtőben hagyjuk állni.
  2. 5 tojást 5 evőkanál cukorral fehéredésig kézi mixerrel kikeverünk.
  3. Majd hozzáadjuk a sárgabarackot lével együtt, ehhez apránként szódabikarbónával elkevert lisztet, fakanállal óvatosan összekeverjük, végül hozzáadjuk az étolajat, azzal is elkeverjük.
  4. Ezután egy 30x25-cm tepsit puha zsírral kikenünk, a szélét is, fehér sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a széle kilógjon.
  5. Így öntjük bele a sárgabarackos piskótamasszát, és egyenletesen elsimítjuk.
  6. Majd előmelegített sütőben, 200 fokon, először a rácsot alsó részre tesszük, úgy sütjük 15 percig, majd kivesszük a tepsit egy deszkára, és középső részre tesszük a rácsot, úgy a tepsit, de megfordítva, ami kívül volt, az a fele került belülre.
  7. Ezután már így sütjük készre, sütés idő 35-40-perc, ez gáztűzhelyektől is függ, de jó, ha csinálunk tűpróbát, s ha nem ragad rá, akkor kivehetjük, tepsit deszkára tesszük.
  8. Egy nagyobb konyharuhát kiterítünk, és sütőpapírral együtt kiemeljük a tésztát, ezután konyharuhával együtt rácsra tesszük kihűlni. Ha kihűlt, teljesen felszeleteljük, és vaníliás porcukorral szórjuk meg. Jó étvágyat hozzá!!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2459
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 17.

Ajánló

Bátran ajánlom, névnapokra, születésnapokra, összejövetelekre, bármilyen ünnep alkalmára, és hétvégei vagy hétköznapi süteménynek. Még cukrosok is nyugodtan ehetnek belőle, mert nem édes, de mégis finom desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos piskóta
Gabimami58 139 recept

Első alkalomra próbaként amikor készítettem, családom kissé furának találta, de amikor ettek belőle, azt mondták, mama igazi feltaláló vagy, ez nagyon szuper lett. Így most hétvégén újra elkészítettem, dupla adagban, annyira ízlett az unokáknak, hogy jöttek még, mama kérünk még a finom sütidből. Boldog voltam, hogy egész családomnak nagyon ízlett. Én előző nap kimagoztam a barackot, rá a hozzávalókat, kissé összenyomkodtam, az egészet jól elkevertem, egy éjszakát állni hagytam még. Így aztán mondták is, igazi jó süti, nem édes, de mégis desszert. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...