Sárgabarackos piskóta
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
34g tojás43 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
47 kcal
-
25g sárgabarack11 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
2g sertészsír17 kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
200g sárgabarack89 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
37.2g tojás47 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
16.2g finomliszt59 kcal
-
0 kcal
-
5.8g napraforgó olaj51 kcal
-
27.1g sárgabarack12 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
2g sertészsír18 kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.4 g
Zsír
-
Összesen 82.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 914 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1381.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 652 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 375.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 566 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 736 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 2035 micro
-
β-crypt 215 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1404 micro
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 276 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Hozzávalók
-
5 db tojás
-
5 dkg cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 csipet szódabikarbóna
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 ek cukor
-
2 ek víz
-
3 csipet citromsav
Elkészítés
- Sárgabarackot előre kimagozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot, vizet, citromsavat, majd kissé összenyomkodjuk, elkeverjük, és egy éjszakára hűtőben hagyjuk állni.
- 5 tojást 5 evőkanál cukorral fehéredésig kézi mixerrel kikeverünk.
- Majd hozzáadjuk a sárgabarackot lével együtt, ehhez apránként szódabikarbónával elkevert lisztet, fakanállal óvatosan összekeverjük, végül hozzáadjuk az étolajat, azzal is elkeverjük.
- Ezután egy 30x25-cm tepsit puha zsírral kikenünk, a szélét is, fehér sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a széle kilógjon.
- Így öntjük bele a sárgabarackos piskótamasszát, és egyenletesen elsimítjuk.
- Majd előmelegített sütőben, 200 fokon, először a rácsot alsó részre tesszük, úgy sütjük 15 percig, majd kivesszük a tepsit egy deszkára, és középső részre tesszük a rácsot, úgy a tepsit, de megfordítva, ami kívül volt, az a fele került belülre.
- Ezután már így sütjük készre, sütés idő 35-40-perc, ez gáztűzhelyektől is függ, de jó, ha csinálunk tűpróbát, s ha nem ragad rá, akkor kivehetjük, tepsit deszkára tesszük.
- Egy nagyobb konyharuhát kiterítünk, és sütőpapírral együtt kiemeljük a tésztát, ezután konyharuhával együtt rácsra tesszük kihűlni. Ha kihűlt, teljesen felszeleteljük, és vaníliás porcukorral szórjuk meg. Jó étvágyat hozzá!!!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2459
- Feltöltés dátuma: 2017. július 17.
Ajánló
Bátran ajánlom, névnapokra, születésnapokra, összejövetelekre, bármilyen ünnep alkalmára, és hétvégei vagy hétköznapi süteménynek. Még cukrosok is nyugodtan ehetnek belőle, mert nem édes, de mégis finom desszert.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Első alkalomra próbaként amikor készítettem, családom kissé furának találta, de amikor ettek belőle, azt mondták, mama igazi feltaláló vagy, ez nagyon szuper lett. Így most hétvégén újra elkészítettem, dupla adagban, annyira ízlett az unokáknak, hogy jöttek még, mama kérünk még a finom sütidből. Boldog voltam, hogy egész családomnak nagyon ízlett. Én előző nap kimagoztam a barackot, rá a hozzávalókat, kissé összenyomkodtam, az egészet jól elkevertem, egy éjszakát állni hagytam még. Így aztán mondták is, igazi jó süti, nem édes, de mégis desszert.