Sárgabarackos gombóc Edit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához:
-
167g burgonya96 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
-
1g só0 kcal
A töltéshez:
-
167g sárgabarack74 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Továbbá:
-
42g zsemlemorzsa165 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
560
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához:
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
4g só0 kcal
A töltéshez:
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Továbbá:
-
250g zsemlemorzsa988 kcal
-
21g porcukor81 kcal
Összesen
3359
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához:
-
38.5g burgonya22 kcal
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
0.2g só0 kcal
A töltéshez:
-
38.5g sárgabarack17 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Továbbá:
-
9.6g zsemlemorzsa38 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
Összesen
128
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1030.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 573 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 241.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1697 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
560
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.8 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6185.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 715 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 1378 mg
-
Nátrium 3441 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 674.5 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 1449.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 542 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10182 micro
-
β-crypt 967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 949 micro
Összesen
3359
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
1 kg burgonya
-
30 dkg finomliszt
-
1 ek sertészsír
-
1 kávéskanál só
A töltéshez:
-
1 kg sárgabarack
-
1 ek cukor
-
1 kávéskanál fahéj
Továbbá:
-
25 dkg zsemlemorzsa
-
3 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához:
- A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük, hozzátesszük a zsírt, majd a lisztet. (A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mert függ a krumpli "milyenségétől"!) Rugalmas tésztát gyúrunk, hogy könnyedén kisodorjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!
- Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtjuk, egyenlő méretű négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe 1 db magjától eltávolított barackot, közepébe fahéjas kristálycukrot teszünk. A tészta 4 sarkát összefogjuk, majd gombóc alakra gömbölyítjük.
- Több adagban, lobogó, forró vízben kifőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet, s már kész is! Hideg vízzel leöblítjük, majd zsemlemorzsában meghempergetjük.
- A zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk a porcukorral. Jó, karamelles íze lesz. A gombóc tésztája legjobb régi krumpliból, de az már nincs. Az új burgonya vizesebb, így egy kicsit több liszt kellett hozzá. Majd összeállításnál figyeljünk rá!)
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6806
- Feltöltés dátuma: 2015. július 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
VnéEdit
295 recept
Készíthetjük főételként, valamint desszertnek is. Kedvencünk, nagyon finom lett.