r
Nosalty Logó

Sárgabarackos gombóc Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
VnéEdit
Sárgabarackos gombóc Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához:

A töltéshez:

Továbbá:

Összesen 560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához:

A töltéshez:

Továbbá:

Összesen 3359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához:

A töltéshez:

Továbbá:

Összesen 128 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1697 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6185.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    3441 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.5 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1449.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10182 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 3359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltéshez:

Továbbá:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük, hozzátesszük a zsírt, majd a lisztet. (A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mert függ a krumpli "milyenségétől"!) Rugalmas tésztát gyúrunk, hogy könnyedén kisodorjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!
  2. Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtjuk, egyenlő méretű négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe 1 db magjától eltávolított barackot, közepébe fahéjas kristálycukrot teszünk. A tészta 4 sarkát összefogjuk, majd gombóc alakra gömbölyítjük.
  3. Több adagban, lobogó, forró vízben kifőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet, s már kész is! Hideg vízzel leöblítjük, majd zsemlemorzsában meghempergetjük.
  4. A zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk a porcukorral. Jó, karamelles íze lesz. A gombóc tésztája legjobb régi krumpliból, de az már nincs. Az új burgonya vizesebb, így egy kicsit több liszt kellett hozzá. Majd összeállításnál figyeljünk rá!)
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6808
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Készíthetjük főételként, valamint desszertnek is. Kedvencünk, nagyon finom lett.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltéshez:

Továbbá:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...