r
Nosalty Logó

Sárgabarackos gombóc Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
VnéEdit
Sárgabarackos gombóc Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához:

A töltéshez:

Továbbá:

Összesen 560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához:

A töltéshez:

Továbbá:

Összesen 3359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához:

A töltéshez:

Továbbá:

Összesen 128 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1697 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6185.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    3441 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.5 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1449.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10182 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 3359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltéshez:

Továbbá:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük, hozzátesszük a zsírt, majd a lisztet. (A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mert függ a krumpli "milyenségétől"!) Rugalmas tésztát gyúrunk, hogy könnyedén kisodorjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!
  2. Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtjuk, egyenlő méretű négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe 1 db magjától eltávolított barackot, közepébe fahéjas kristálycukrot teszünk. A tészta 4 sarkát összefogjuk, majd gombóc alakra gömbölyítjük.
  3. Több adagban, lobogó, forró vízben kifőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet, s már kész is! Hideg vízzel leöblítjük, majd zsemlemorzsában meghempergetjük.
  4. A zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk a porcukorral. Jó, karamelles íze lesz. A gombóc tésztája legjobb régi krumpliból, de az már nincs. Az új burgonya vizesebb, így egy kicsit több liszt kellett hozzá. Majd összeállításnál figyeljünk rá!)
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6806
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Készíthetjük főételként, valamint desszertnek is. Kedvencünk, nagyon finom lett.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltéshez:

Továbbá:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...