r
Nosalty Logó

Sárgabaracklepény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
janettaylor
Sárgabaracklepény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

252
Kalória
12g
Fehérje
20.2g
Szénhidrátok
14.9g
Zsír
70g
Víz
43.3g
Koleszterin
8.2g
Rost
11.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1514 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    857 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    419.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    5140 micro
  • β-crypt
    490 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 1514 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

  1. A sárgabarackokat megmossuk és kimagozzuk.
  2. Hozzáadjuk az elpürésített piskótát, édesítőszert, a tojássárgáját és mandulalisztet. Közepesen lágy tésztát kapunk (ehhez mérten teszünk még bele lisztet vagy egy kis tejet).
  3. A tükörtojás- vagy amerikaipalacsinta-sütőt kivajazzuk, hintünk bele egy kis amaránt magot, majd rá a tésztát, belenyomjuk a mandulamagokat, és aranybarnára sütjük mindkét oldalát a lepényeknek.
  4. Ízlés szerint tálaljuk. Jöhet hozzá friss gyümölcs, juharszirup, lekvár vagy ami szem-szájnak ingere!
  5. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Banánpalacsinta receptem után egy kissé savanykásabb, de szintén nagyon finom lepény elkészítését osztanám meg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!