r
Nosalty Logó

Sárgabaracklepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
janettaylor
Sárgabaracklepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1514 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    857 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    5140 micro
  • β-crypt
    490 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 1514 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackokat megmossuk és kimagozzuk.
  2. Hozzáadjuk az elpürésített piskótát, édesítőszert, a tojássárgáját és mandulalisztet. Közepesen lágy tésztát kapunk (ehhez mérten teszünk még bele lisztet vagy egy kis tejet).
  3. A tükörtojás- vagy amerikaipalacsinta-sütőt kivajazzuk, hintünk bele egy kis amaránt magot, majd rá a tésztát, belenyomjuk a mandulamagokat, és aranybarnára sütjük mindkét oldalát a lepényeknek.
  4. Ízlés szerint tálaljuk. Jöhet hozzá friss gyümölcs, juharszirup, lekvár vagy ami szem-szájnak ingere!
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 400
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Banánpalacsinta receptem után egy kissé savanykásabb, de szintén nagyon finom lepény elkészítését osztanám meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...