r
Nosalty Logó

Sárgabarack torta 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sárgabarack torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

Összesen 489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

Összesen 2934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

Összesen 196 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3423.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    3134 micro
  • β-crypt
    324 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1737 micro
Összesen 2934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra verjük.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport, és kézi habverővel lazán beleforgatjuk a habos masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük.
  4. Megkenjük baracklekvárral, pizzavágóval másfél cm-es csíkokra szeleteljük.
  5. Az első csíkot feltekerjük, egy kapcsos tortaforma aljára tesszük középre, és a többi csíkkal egy nagy csigalapot készítünk belőle. (Alépésekről fotók itt.)
  6. Erre öntjük a krémet, majd a maradék tésztából hasonlóan, mint az alja, csigalapot készítünk a tetejére.
  7. Krém: A sárgabarackokat leforrázzuk, lehúzzuk a bőrét, és összeturmixoljuk. Annyit készítünk, hogy 3 dl legyen.
  8. A gyümölcskocsonya port 1 dl forró vízben feloldjuk. (Legjobb úgy készíteni, hogy a mikróban felmelegítjük a vizet, beleszórjuk a port, kevergetjük, majd visszatesszük a mikróba 1 percre, vagy szükség szerint még további 1-1 percre, míg feloldódik teljesen. Ne forrjon!)
  9. Langyosra hűtjük, majd összekeverjük a barackvelővel.
  10. Ízlés szerint édesítjük. (A képen Xukorral édesítettem, hogy diétázó családtagjaim is fogyaszthassanak belőle.)
  11. A tejszínt felverjük kemény habbá, és belekeverjük a zselés barackot. Nem kell túl óvatosnak lenni, mert nem esik össze nagyon a hab, és hűlés után nagyon jól szeletelhető, kemény lesz a krém.
  12. A hűtőben alaposan lehűtjük, körbevágjuk késsel a forma oldalán, tálat teszünk a tetejére, és így borítjuk át a tálra. (Az alja lesz felül.)
  13. Porcukorral meghintjük, de készíthetünk rá valamilyen díszesebb bevonatot is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 277
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25905
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 25.

Ajánló

Én csak porcukorral hintettem meg tálaláskor, mert nem akartam különösebben díszíteni. Jól mutatott a csigavonal is, de be lehet vonni pillecukorral, és ünnepi torta is lehet belőle. A barack és a citrom íz nagyon jól megy egymáshoz, a végeredmény is egy pikáns, kicsit savanykás, de édes, habos krém lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyümölcskocsonya porral készült gyümölcsös tortakrémeket (habokat) idén fedeztem fel. Először eperrel próbálkoztam, majd meggyel, és most a sárgabarack került sorra. Ehhez a legjobb az Alsa gyümölcskocsonya pora. Mivel sokféle ízben kapható, így jól lehet párosítani a különféle gyümölcsökkel. Az epreset természetesen az eper ízűvel, a meggyet a málnással, ezt a barackosat a citromossal kevertem össze. Mindegyik változat nagyon finom lett, a krém meg gyünyörűen szeletelhető. (Egyik kolléganőm, friss barack híján, baracklekvárral készítette el. Ebben az esetben a baracklekvárt kell higítani, hogy a tejszín és a gyümölcsös folyadék arányai megmaradjanak.) Az elkészítéséről fázisfotók itt találhatók.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...