Sárgabarack torta 2.
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A töltelékhez és a krémhez
-
46 kcal
-
51g sárgabarack23 kcal
-
17g víz0 kcal
-
68 kcal
-
126 kcal
-
2g cukor6 kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A töltelékhez és a krémhez
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
308g sárgabarack137 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g gyümölcskocsonya por408 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
10g cukor39 kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
22.1g tojás28 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A töltelékhez és a krémhez
-
6.7g sárgabaracklekvár19 kcal
-
20.6g sárgabarack9 kcal
-
6.7g víz0 kcal
-
6.7g gyümölcskocsonya por27 kcal
-
20.1g növényi habtejszín50 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 570.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.8 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 102.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 522 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 62.3 g
Zsír
-
Összesen 99 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1086 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3423.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 684 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 1385 mg
-
Nátrium 1109 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 448.8 g
-
Cukor 317 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 613.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 740 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 884 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 3134 micro
-
β-crypt 324 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1737 micro
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 púpozott ek finomliszt
-
6 púpozott ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A töltelékhez és a krémhez
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
4 közepes db sárgabarack
-
1 dl víz
-
1 tasak gyümölcskocsonya por
-
3 dl növényi habtejszín
-
1 ek cukor
Elkészítés
A piskótához
- Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra verjük.
- A lisztben elkeverjük a sütőport, és kézi habverővel lazán beleforgatjuk a habos masszába.
- Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük.
- Megkenjük baracklekvárral, pizzavágóval másfél cm-es csíkokra szeleteljük.
- Az első csíkot feltekerjük, egy kapcsos tortaforma aljára tesszük középre, és a többi csíkkal egy nagy csigalapot készítünk belőle. (Alépésekről fotók itt.)
- Erre öntjük a krémet, majd a maradék tésztából hasonlóan, mint az alja, csigalapot készítünk a tetejére.
- Krém: A sárgabarackokat leforrázzuk, lehúzzuk a bőrét, és összeturmixoljuk. Annyit készítünk, hogy 3 dl legyen.
- A gyümölcskocsonya port 1 dl forró vízben feloldjuk. (Legjobb úgy készíteni, hogy a mikróban felmelegítjük a vizet, beleszórjuk a port, kevergetjük, majd visszatesszük a mikróba 1 percre, vagy szükség szerint még további 1-1 percre, míg feloldódik teljesen. Ne forrjon!)
- Langyosra hűtjük, majd összekeverjük a barackvelővel.
- Ízlés szerint édesítjük. (A képen Xukorral édesítettem, hogy diétázó családtagjaim is fogyaszthassanak belőle.)
- A tejszínt felverjük kemény habbá, és belekeverjük a zselés barackot. Nem kell túl óvatosnak lenni, mert nem esik össze nagyon a hab, és hűlés után nagyon jól szeletelhető, kemény lesz a krém.
- A hűtőben alaposan lehűtjük, körbevágjuk késsel a forma oldalán, tálat teszünk a tetejére, és így borítjuk át a tálra. (Az alja lesz felül.)
- Porcukorral meghintjük, de készíthetünk rá valamilyen díszesebb bevonatot is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 277
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 25905
- Feltöltés dátuma: 2011. július 25.
Ajánló
Én csak porcukorral hintettem meg tálaláskor, mert nem akartam különösebben díszíteni. Jól mutatott a csigavonal is, de be lehet vonni pillecukorral, és ünnepi torta is lehet belőle. A barack és a citrom íz nagyon jól megy egymáshoz, a végeredmény is egy pikáns, kicsit savanykás, de édes, habos krém lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A gyümölcskocsonya porral készült gyümölcsös tortakrémeket (habokat) idén fedeztem fel. Először eperrel próbálkoztam, majd meggyel, és most a sárgabarack került sorra. Ehhez a legjobb az Alsa gyümölcskocsonya pora. Mivel sokféle ízben kapható, így jól lehet párosítani a különféle gyümölcsökkel. Az epreset természetesen az eper ízűvel, a meggyet a málnással, ezt a barackosat a citromossal kevertem össze. Mindegyik változat nagyon finom lett, a krém meg gyünyörűen szeletelhető. (Egyik kolléganőm, friss barack híján, baracklekvárral készítette el. Ebben az esetben a baracklekvárt kell higítani, hogy a tejszín és a gyümölcsös folyadék arányai megmaradjanak.) Az elkészítéséről fázisfotók itt találhatók.