r
Nosalty Logó

Sárgabarack torta 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS17 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sárgabarack torta 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

489
Kalória
10.4g
Fehérje
74.8g
Szénhidrátok
16.5g
Zsír
102.2g
Víz
181g
Koleszterin
1.7g
Rost
52.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

Összesen 489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

Összesen 2934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a krémhez

Összesen 196 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3423.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    613.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    3134 micro
  • β-crypt
    324 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1737 micro
Összesen 2934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra verjük.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport, és kézi habverővel lazán beleforgatjuk a habos masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük.
  4. Megkenjük baracklekvárral, pizzavágóval másfél cm-es csíkokra szeleteljük.
  5. Az első csíkot feltekerjük, egy kapcsos tortaforma aljára tesszük középre, és a többi csíkkal egy nagy csigalapot készítünk belőle. (Alépésekről fotók itt.)
  6. Erre öntjük a krémet, majd a maradék tésztából hasonlóan, mint az alja, csigalapot készítünk a tetejére.
  7. Krém: A sárgabarackokat leforrázzuk, lehúzzuk a bőrét, és összeturmixoljuk. Annyit készítünk, hogy 3 dl legyen.
  8. A gyümölcskocsonya port 1 dl forró vízben feloldjuk. (Legjobb úgy készíteni, hogy a mikróban felmelegítjük a vizet, beleszórjuk a port, kevergetjük, majd visszatesszük a mikróba 1 percre, vagy szükség szerint még további 1-1 percre, míg feloldódik teljesen. Ne forrjon!)
  9. Langyosra hűtjük, majd összekeverjük a barackvelővel.
  10. Ízlés szerint édesítjük. (A képen Xukorral édesítettem, hogy diétázó családtagjaim is fogyaszthassanak belőle.)
  11. A tejszínt felverjük kemény habbá, és belekeverjük a zselés barackot. Nem kell túl óvatosnak lenni, mert nem esik össze nagyon a hab, és hűlés után nagyon jól szeletelhető, kemény lesz a krém.
  12. A hűtőben alaposan lehűtjük, körbevágjuk késsel a forma oldalán, tálat teszünk a tetejére, és így borítjuk át a tálra. (Az alja lesz felül.)
  13. Porcukorral meghintjük, de készíthetünk rá valamilyen díszesebb bevonatot is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

A gyümölcskocsonya porral készült gyümölcsös tortakrémeket (habokat) idén fedeztem fel. Először eperrel próbálkoztam, majd meggyel, és most a sárgabarack került sorra. Ehhez a legjobb az Alsa gyümölcskocsonya pora. Mivel sokféle ízben kapható, így jól lehet párosítani a különféle gyümölcsökkel. Az epreset természetesen az eper ízűvel, a meggyet a málnással, ezt a barackosat a citromossal kevertem össze. Mindegyik változat nagyon finom lett, a krém meg gyünyörűen szeletelhető. (Egyik kolléganőm, friss barack híján, baracklekvárral készítette el. Ebben az esetben a baracklekvárt kell higítani, hogy a tejszín és a gyümölcsös folyadék arányai megmaradjanak.) Az elkészítéséről fázisfotók itt találhatók.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!