Sárgabarack puding karamellás mandulával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Tekla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Puding
-
88g sárgabarack39 kcal
-
6g cukor22 kcal
-
6 kcal
-
24 kcal
-
43g tej24 kcal
Feltét
-
6g cukor22 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
14g mandula84 kcal
-
22g sárgabarack10 kcal
Összesen
245
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Puding
-
616g sárgabarack275 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
Feltét
-
40g cukor155 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
154g sárgabarack69 kcal
Összesen
1722
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Puding
-
46.7g sárgabarack21 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
-
22.7g tej13 kcal
Feltét
-
3g cukor12 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
7.6g mandula45 kcal
-
11.7g sárgabarack5 kcal
Összesen
132
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 89.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1123 micro
-
β-crypt 106 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
245
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 72.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1875.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 676 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 655 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.4 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 628.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 783 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 7860 micro
-
β-crypt 745 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 638 micro
Összesen
1722
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 596 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Puding
- A sárgabarackot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, kivesszük a magját, és apró darabokra vágjuk, ha nem elég puha. Hozzáadunk egy evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot, lassú tűzön kb. 10-15 percig főzzük, míg folyós lekvár állagú nem lesz.
- A pudingport összekeverjük a 3 ek cukorral, majd apránként hozzáadjuk a 3 dl tejet, és feltesszük főni. Folyamatosan kevergetjük, mikor besűrűsödött, kisebb adagokban hozzáadjuk a megfőtt sárgabarackot. Jól elkeverjük, majd kisebb tálkákba tesszük. Nekem 7 tálkányi lett.
Feltét
- Két keményebb barackot kb. 1-2 cm-es hasábokra vágunk. Egy serpenyőben 1 púpos evőkanál cukrot melegítünk egy evőkanál vajjal, folyamatosan kevergetjük, mikor elkezd felhabosodni beletesszük a barack szeleteket, megsütjük mindkét oldalukat, majd rátesszük a pudingok tetejére.
- Ugyanebben a serpenyőbe teszünk még egy púpos ek cukrot és a mandulát, (nem baj, ha maradt benne egy kis barackos szirup a sütésből) egészen addig kevergetjük és melegítjük, míg a cukor el nem kezd karamellizálódni, és be nem vonja a mandula szemeket. A karamellás mandulát elosztjuk a pudingok tetején. Kínálhatunk hozzá frissen felvert tejszínhabot, úgy még finomabb!
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2131
- Feltöltés dátuma: 2014. július 14.
Ajánló
Puha sárgabarack felhasználására szuper ötlet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tekla
4 recept
Nagyon sok sárgabarackot kaptam a szomszédtól, gondoltam összedobok belőle valami gyors, egyszerű finomságot. A recept tökéletes a puha sárgabarack felhasználására.