r
Nosalty Logó

Sárga hüvelyű bab télire tartósítószer nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kokki
Sárga hüvelyű bab télire tartósítószer nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

118
Kalória
5g
Fehérje
19.8g
Szénhidrátok
4g
Zsír
296.4g
Víz
-
Koleszterin
7.3g
Rost
10g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1418 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    296.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 118 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    795 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

Víz

  • Összesen
    3556.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    597 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1053 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2866 micro
  • β-karotin
    14838 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    18689 micro
Összesen 1418 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    594 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, és 3 cm-es darabokra tördeljük.
  2. A hagymát,paradicsomot és a paprikátmegmossuk és felkockázzuk.
  3. Az olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, és tovább pároljuk, míg egy kicsit megpuhul.
  4. Hozzáadjuk a zöldbabot, az összekötözöttzellerlevelet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 20 percig a saját levében pároljuk.
  5. Kivesszük a zellerszárat belőle, és üvegekbe szedjük oly módon, hogy az üvegek tetején a babot a lé bőségesen ellepje.
  6. Száraz dunsztba rakjuk 2-3 napig.
  7. Egész télen eláll, és 20 perc alatt levest vagy zöldbabos szeletetkészíthetünk belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Levesnek: Apróra vágott füstölt húst és 1 nagyobb szál répát megpirítjuk, majd felöntjük  1 liter vízzel, és 10 percig főzzük. Hozzáadunk egy üveg zöldbabot, sóval, borssal, esetleg ételízesítővel (lehetőleg saját készítésű), ecettel enyhén savanyíthatjuk, és további 10-15 percig főzzük. Tejföllel vagy anélkül tálaljuk.  Zöldbabos szelet: A hússzeleteket sózzuk, borsózzuk. A csirkemellet 8 percig, a sertéshúst 15 percig magas lángon ropogósra sütjük. 1 üveg zöldbabot 10 percig főzünk, majd belekeverünk egy kis doboz tejfölt, belerakjuk a sült hússzeleteket, és további 5 percig  összeforraljuk.  Én semmihez sem használok lisztet, ezért csak a tejföllel sűrítem. Friss kenyérrel vagy magában tálaljuk. Gyors egytálétel, és isteni finom. Tejföl és kenyér nélkül a paleolit étrenden élők is fogyaszthatják.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fűszeres almakompót

Talán nem teljesen olyan, ahogy a nagyi készítette, azonban ő is boldogan nyaldosná az ujjait, miután belekóstolt ebbe a fűszeres almakompótba. Egyetlen apró mozdulattal sokkal mélyebb, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!