Sajtszószos-zabpelyhes rakott karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
208
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
831
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
208
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 60.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1746.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 605 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 574 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 387.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 551 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 525 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
831
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Sós vízben főzzük meg a rózsáira szedett, megmosott karfiolt.
- Tegyük egy kisebb tepsibe.
- Készítsük el a sajtszószt. Bátran használjunk 4-5-ször több margarint, mint amennyit a tasakon található leírás javasol. Ha felöntöttük a tejjel, és felforraltuk, öntsük egyenletesen a karfiolra.
- A tojást keverjük el a joghurttal és a zabpehellyel, majd sózzuk meg egy csipet sóval. Öntsük ezt is a karfiolra. Takarjuk le fóliával, és toljuk 30 percre a forró sütőbe, majd pirítsuk még 10 percet fólia nélkül is.
- Ha kissé kihűlt, vágjuk fel, és fogjuk vissza a gyermekünket, hogy ne egye meg az egészet.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 11228
- Feltöltés dátuma: 2011. október 13.
Ajánló
Ha igazán fel akarjuk dobni, reszeljünk a tetejére sajtot, lehetőleg füstöltet. Húsimádó férjünk kedvéért tegyünk hozzá 40-50 dkg pirított darált húst. Sűrítőanyag gyanánt kipróbálhatunk mást is, zabkorpát, kukoricapelyhet (kellemes sült kukorica ízt ad neki) vagy bulgurt, nekem már mindegyikkel bejött.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Ez az étel a "mit is egyek, úgy szenvedek" kezdetű kísérletezésből született.