Sajtos tallér ahogy Sütőtök készíti
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
63g finomliszt228 kcal
-
63g rétesliszt228 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
3g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
88g trappista sajt308 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g rétesliszt910 kcal
-
500g vaj3585 kcal
-
12g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
350g trappista sajt1232 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
12.7g rétesliszt46 kcal
-
25.4g vaj182 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
17.7g trappista sajt62 kcal
-
25.4g tehéntúró37 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 138.3 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3932.5 g
-
Cink 329 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 732 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 768 mg
-
Nátrium 1703 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 182.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 1151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 231.3 g
Zsír
-
Összesen 553.4 g
-
Telített zsírsav 335 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1866 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15729.8 g
-
Cink 1314 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 2927 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 3072 mg
-
Nátrium 6812 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 728.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4677 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 153 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 484 mg
-
Retinol - A vitamin: 4605 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 892 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 577 micro
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 797.7 g
-
Cink 67 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 31 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Hozzávalók
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg rétesliszt
-
3 kk só
-
2 db tojás
-
50 dkg tehéntúró
Elkészítés
- A tojás és a sajt kivételével minden hozzávalót alaposan összegyúrunk előző nap, és egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
- Másnap két bucira osztjuk a tésztát (úgy kényelmesebb, nem kell olyan őrült nagyra kinyújtani), és egymás után mindkettőt kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, megkenjük őket 1-1 felvert tojással, és megszórjuk bőségesen reszelt sajttal. A sajtot kicsit tenyérrel rányomkodjuk a tésztára.
- Egy pogácsaszaggatóval vagy rövid italos pohárral (kb. 5 cm átmérőjű) köröket szaggatunk belőle, és egy sütőlapra/tepsibe helyezzük őket. Nem kel meg, és nem lesz folyós, lehet nyugodtan szorosan pakolni (azért ne érjen össze), és nem kell alá sem zsiradék, sem sütőpapír, mert egyáltalán nem ragad le.
- Ha megtelt egy sütőlap/tepsi, előmelegített sütőben szép halvány pirosra sütjük a tallérokat.
- Kb. 5-10 perccel a sütés után már szedegethető is le a tepsiről, és langyosan tálalható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 35x40
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12295
- Feltöltés dátuma: 2012. június 30.
Ajánló
"Sós sütiseknek" és "nem sós sütiseknek", mert én vagyok az élő példa, hogy bárkit függővé tehet. Valahol a pogácsa és a tallér között van a megjelenése, puha a tésztája, ropog a sajt, közte meg olyan kis "légbubi" lesz. :) Frissen a legfinomabb, de másnap sem lesz semmi baja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Drága dédikémtől örököltük ezt a csodát, Anyunak kislány korában diktálta le a kézzel körmölt szakácskönyvébe, amit a mai napig őriz és használ. :) Így mutatta meg nekem is e receptet, mert annak idején mesélte, hogy ennél finomabb sós nasi a világon nincs. Anyukámról meg azt kell tudni, hogy hatalmas szakértő a témában, mert eszelősen imádja a sós rágcsákat. Szóval ő tanította meg nekem, hogy ez mindent ver. :D És tényleg, pedig én annyira nem vagyok "sós sütis", de ezt egyszerűen nem bírom abbahagyni. Gyakorlatilag lehetetlen. Már ahogy kisül, kapkodom lefele egy tányérra, és súlyos égési sérüléseket figyelmen kívül hagyva tolom az arcomba, közben óbégatok, hogy ez mennyire finom. :D És addig eszem/esszük, amíg van, mindegy, mennyi sül.