r
Nosalty Logó

Sajtos-sonkás guba

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Batida
Sajtos-sonkás guba
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1053
Kalória
47.6g
Fehérje
75.3g
Szénhidrátok
59g
Zsír
160.3g
Víz
173.7g
Koleszterin
2.3g
Rost
20.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1053 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4211 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3272.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1053 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    235.9 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13091.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    3929 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    6765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    641.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 4211 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk, egy nagy öblös tálba rakjuk.
  2. A tejet felforraljuk, pici sót teszünk bele, majd meglocsoljuk vele a kifliket. Átforgatjuk, és letakarjuk fedővel, hogy jól magába szívja a tejet.
  3. A sajtot lereszeljük, a sonkát felcsíkozzuk, vagy apró kockákra vágjuk. A tejfölt pici sóval és vízzel hígra kikeverjük.
  4. Egy magasabb falú jénait (megemelkedik a rakottas sütés közben) kikenünk vajjal, majd lerakunk egy sor áztatott kiflit, rá sonkát, majd tejfölt, végül a sajtot, és jöhet a második réteg. (Ha nagyobb tepsiben csináljuk, nem biztos, hogy lesz 2 réteg.) Addig rétegezzük, amíg elfogy a kifli. A tetejére sajt kerüljön.
  5. Sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nálunk a családban rajtam kívül senki sem szereti a mákot. Viszont kiflink sokszor megmarad, és mivel nem szeretek pazarolni, azon ötöltem, mi mindent lehetne belőle kihozni. Ez az egyik recept. Gyorsan megvan, finom is, és a kiflitől annyira más ez az étel, mint a többi tepsis rakottas. A férjem és a lányaim ennek a gubának tényleg örülnek, és a "száműzött" kiflik is elfogynak.  :-)  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!