Sajtos-sonkás guba
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Batida
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1053
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
4211
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 59 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3272.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 982 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 1691 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 160.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 460 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 454 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
1053
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.4 g
Zsír
-
Összesen 235.9 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 695 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13091.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 3929 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1934 mg
-
Nátrium 6765 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.2 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 641.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1840 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 552 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 1816 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
4211
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kifliket felkarikázzuk, egy nagy öblös tálba rakjuk.
- A tejet felforraljuk, pici sót teszünk bele, majd meglocsoljuk vele a kifliket. Átforgatjuk, és letakarjuk fedővel, hogy jól magába szívja a tejet.
- A sajtot lereszeljük, a sonkát felcsíkozzuk, vagy apró kockákra vágjuk. A tejfölt pici sóval és vízzel hígra kikeverjük.
- Egy magasabb falú jénait (megemelkedik a rakottas sütés közben) kikenünk vajjal, majd lerakunk egy sor áztatott kiflit, rá sonkát, majd tejfölt, végül a sajtot, és jöhet a második réteg. (Ha nagyobb tepsiben csináljuk, nem biztos, hogy lesz 2 réteg.) Addig rétegezzük, amíg elfogy a kifli. A tetejére sajt kerüljön.
- Sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 698
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 49373
- Feltöltés dátuma: 2011. június 20.
Ajánló
Ha bolognai spagetti készítésekor sok mártás marad meg (amit lefagyasztok későbbre), akkor azzal locsolom meg a kiflit, és úgy teszem rá a sajtot. A feltétek sora végtelen, mindenki kísérletezgethet odahaza.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Batida
17 recept
Nálunk a családban rajtam kívül senki sem szereti a mákot. Viszont kiflink sokszor megmarad, és mivel nem szeretek pazarolni, azon ötöltem, mi mindent lehetne belőle kihozni. Ez az egyik recept. Gyorsan megvan, finom is, és a kiflitől annyira más ez az étel, mint a többi tepsis rakottas. A férjem és a lányaim ennek a gubának tényleg örülnek, és a "száműzött" kiflik is elfogynak. :-)