r
Nosalty Logó

Sajtos rúd Lizinkától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Sajtos rúd Lizinkától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1077 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1077 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3534.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    2000 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1566 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 457 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint összemorzsoljuk a liszttel és a sóval. Hozzáadjuk az ecetes vizet, és egy nagyon jó állagú tésztát gyúrunk belőle. (Ha szükségét érezzük, lehet még hozzá tenni egy kevéske lisztet.)
  2. Ezután lisztezett tányérra tesszük, letakarjuk egy frissen tartó fóliával, és egy éjszakára hűtőbe zárjuk.
  3. Másnap reggel elsőnek a tojásmázat készítjük el. A tojássárgájába teszünk egy fél kávéskanál sót (vagy ízlés szerint) és egy kávéskanálnyi vizet. A sajtot lereszeljük.
  4. A hűtőből kivett tésztát vékonyra nyújtjuk (kb. 4 mm). Megkenjük a tojássárgájával, és meghintjük a reszelt sajttal.
  5. Csíkokra vágjuk, és előmelegített sütőben azonnal sütjük!
  6. Ha jól kihűlt, akkor kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x50
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6014
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos rúd Lizinkától
Lizinka_ 607 recept

Már egy jó ideje csak a NoSalty-ról elmentett sós sütiket (stangli, pogácsa) készítettem. Úgy gondoltam, hogy most édesanyám féle stanglit is megsütöm. Annyira egyszerű és annyira finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...