r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Sajtos pogácsa Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 826 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4953 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 826 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    321.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8200.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1937 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1683 mg
  • Nátrium
    4135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3019 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 4953 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 397 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sajttal és a sóval, majd a margarinnal eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejfölben feloldott szalalkálit, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát 20 percet pihentetjük.
  2. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a pogácsákat kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a tojássárgával, és megszórjuk sajttal.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11129
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű pogácsa recept. Ha teljesen kihűlt, akkor a legfinomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...