r
Nosalty Logó

Sajtos paprika lángos bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sajtos paprika lángos bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 528 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 197 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 528 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5782.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    3958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 2116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben (0,5 dl) felfuttatjuk.
  2. A tészta összes hozzávalóját bedagasztjuk, lefóliázva berakjuk a hűtőbe éjszakára.
  3. Másnap egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és 12 egyforma méretű gombócra (3-4 cm átmérőjű) adagoljuk a tésztánkat.
  4. A krémsajtot keverjük össze a reszelt sajttal.
  5. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, de a szárukat hagyjuk rajta. Óvatosan vágjuk ki a csumáját, és töltsük meg a sajtkrémmel.
  6. Egy adag tésztát lapítgassunk ki akkorára, hogy kényelmesen beleférjen a paprika, csipkedjük össze a tésztát. Rakjuk a sütőlemezre az összetétellel lefelé. A többi tésztával meg paprikával ugyanígy járunk el. Végül kenjük meg a tetejüket az enyhén felvert tojásfehérjével.
  7. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1513
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Ajánló

Amikor először készítettem, akkor fasírt is volt a menün, kíváncsiságból azzal is megtöltöttem egyet. Ugyanannyi idő alatt megsült az is, és úgy is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zöld paradicsom dilemma megoldva, de most mi legyen a kis nyamvadt paprikákkal? Szegények igyekeztek nőni, de a hőmérséklet szinte egyik napról a másikra lezuhant a béka feneke alá, szóval nem az ő hibájuk, hogy ilyen kicsik maradtak. A lángos tészta helyett levelesbe is bugyolálhatjuk vagy nemes egyszerűséggel bacon-be. Ugye nem is lenne ízig-vérig amerikai, ha nem lenne rántott változata is, szóval úgy is el lehet készíteni. A boltokban is kapható a panírozott töltött paprika, csillagászati áron (az alapanyagokhoz képest), és amikor kibontjuk a csomagot, akkor rácsodálkozunk: hát ennek a felét már megette valaki.:o)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...