Sajtos muffin Baklavaria konyhájából
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 820.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 548 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 105.9 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 476 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4923.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 725 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 770 mg
-
Nátrium 3289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 222 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 959 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 945 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1017.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 680 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
- A vajat felolvasztjuk, majd egy nagy tálban elkeverjük a tojással, hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, joghurtot, majd végül a reszelt sajtot.
- A tésztát kivajazott muffinformákba kanalazzuk. (Amit most megtanultam, hogy nem szabad sós muffint muffinpapírba tölteni, mert beleragad!! Persze így sem veszett kárba, kieszegettük a papírból:) ). Az előmelegített sütőben tűpóbáig (kb. 20-25 percig) sütjük.
- Vigyázat, függőséget fog okozni!:)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7867
- Feltöltés dátuma: 2012. december 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lila Kancsó Zsani zöldpestós muffinja annyira ízlett, hogy ma én is kedvet kaptam megsütni, illetve fel kellett avassam az új szuper telefonom kameráját.:) (Szuper képeket csinál, nem?) Mivel azonban nagyon sok sajtom van itthon, arra gondoltam, kihagyom a pestót, és helyette egy csomó reszelt sajtot keverek a tésztába (ettől majdnemhogy nyers hatású a közepe, de nem kell megijedni, csak a megolvadt sajttól érezzük annak - csillagos ötös), plusz rendesen megszórtam a tetejét is. Háááát, meg kell állapítsam, ez jobb és puhább, mint bármelyik pogácsa, amit életemben ettem! Ezek után csak ezt fogom készíteni. Ildi barátnőmnek is annyira ízlett, hogy holnap este újabb adag készül belőle. Ami a puhaságán felül nagy előnye, az a gyorsaság, hiszen hipp-hopp megvan, mivel nem kell keleszteni, mint egy pogácsát. Reggelire kávé vagy tea mellé tökéletes reggeli.