r
Nosalty Logó

Sajtos muffin Baklavaria konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos muffin Baklavaria konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 249 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4923.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    3289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    945 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
  2. A vajat felolvasztjuk, majd egy nagy tálban elkeverjük a tojással, hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, joghurtot, majd végül a reszelt sajtot.
  3. A tésztát kivajazott muffinformákba kanalazzuk. (Amit most megtanultam, hogy nem szabad sós muffint muffinpapírba tölteni, mert beleragad!! Persze így sem veszett kárba, kieszegettük a papírból:) ). Az előmelegített sütőben tűpóbáig (kb. 20-25 percig) sütjük.
  4. Vigyázat, függőséget fog okozni!:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7869
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lila Kancsó Zsani zöldpestós muffinja annyira ízlett, hogy ma én is kedvet kaptam megsütni, illetve fel kellett avassam az új szuper telefonom kameráját.:) (Szuper képeket csinál, nem?) Mivel azonban nagyon sok sajtom van itthon, arra gondoltam, kihagyom a pestót, és helyette egy csomó reszelt sajtot keverek a tésztába (ettől majdnemhogy nyers hatású a közepe, de nem kell megijedni, csak a megolvadt sajttól érezzük annak - csillagos ötös), plusz rendesen megszórtam a tetejét is. Háááát, meg kell állapítsam, ez jobb és puhább, mint bármelyik pogácsa, amit életemben ettem! Ezek után csak ezt fogom készíteni. Ildi barátnőmnek is annyira ízlett, hogy holnap este újabb adag készül belőle. Ami a puhaságán felül nagy előnye, az a gyorsaság, hiszen hipp-hopp megvan, mivel nem kell keleszteni, mint egy pogácsát. Reggelire kávé vagy tea mellé tökéletes reggeli.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...