r
Nosalty Logó

Sajtos-kolbászos karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Thisandthat
Sajtos-kolbászos karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 60% Zsír
Összesen 1717 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 60% Zsír
Összesen 10304 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 60% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 60% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1717 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 60% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222 g

Zsír

  • Összesen
    1056.3 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    453 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    322 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9770.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    2160 mg
  • Nátrium
    5237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    351 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    949 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 10304 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 60% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 557 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, majd borsos-fokhagymás olajban egy hétig pácoljuk.
  2. A pácból kivéve szeletelt kolbászt és reszelt sajtot teszünk a szeletekre.
  3. Fólia alatt addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul, majd leöntjük alóla a húsból és kolbászból kisült levet.
  4. Ezután addig sütjük tovább fólia nélkül, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5341
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 23.

Ajánló

Sót nem tettem rá egyáltalán, mert a kolbász eléggé fűszeres volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-kolbászos karaj
Thisandthat 161 recept

Egyik vasárnap valamilyen új, különleges, de könnyen és gyorsan elkészíthető receptet kerestem, végül Ember állt elő ezzel az ötlettel, én pedig elkészítettem. Megérte :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...