r
Nosalty Logó

Sajtos-jalapenos-szódás kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-jalapenos-szódás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7798.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1826 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    2086 mg
  • Nátrium
    3640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat keverjük össze.
  2. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, valamint a kétféle (zöld és piros) színű, apróra vágott paprikákat.
  3. Óvatosan adagolva a sört, kikeverjük a tésztát. Nem használunk vizet!
  4. Formázzunk egy kis cipót. (A tenyerem kissé megolajozom, könnyebb a formázása.) A kilisztezett tepsibe, sütőformába helyezzük. A tészta tetejét liszttel meghintjük, valamint késsel bevagdaljuk.
  5. A sütőt beállítjuk hőlégkeverésre, 190 fokon megsütjük. Amikor "üregesen" kopog, 30 perc múlva, kivesszük a sütőből. A kenyeret egy rácsra helyezzük kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2838
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 19.

Ajánló

A paprikánál a zöld erősebb, a piros  gyengébben erős. Ezzel tudtok manipulálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angol recept. A hűvös napokon egy jó meleg, erősebb leves mellé kitűnő! A pörköltek mellé kötelező!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...