r
Nosalty Logó

Sajtos-diós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eda
Sajtos-diós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 3382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 845 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    264 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3839.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    2059 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 3382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 456 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a tojás kivételével összedolgozzuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. (A tészta előfordulhat, hogy ebben az állapotában még kicsit ragadós, ettől nem kell megijedni, másnapra nyújtható lesz.)
  2. Következő napon kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm-es vastagságúra, majd derelyevágóval hosszúkás rombuszokat vágunk belőle.
  3. Kiolajozott tepsibe tesszük a rombuszokat, lekenjük tojással, a közepébe egy negyed szem diót nyomunk. Barnítás nélkül halványsárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1786
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Ajánló

A tészta hűtőben nyersen egy hétig is eltartható. Több sajtot is tehetünk bele, így a sajtíz erősebben fog dominálni a tésztában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a süteményt az Ízőrzők könyv- és filmsorozat könyvtári bemutatóján kóstoltam, talán a recept is a sorozatból való. Az elkészítése pofonegyszerű, a sütemény pedig nagyon mutatós.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...