Sajtkrémben sült halfilé
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Klaudia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
400g afrikai harcsa476 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1022
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1200g afrikai harcsa1428 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3065
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
63.3g afrikai harcsa75 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
-
2.1g citromlé0 kcal
-
23.7g tejföl47 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.3g trappista sajt19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
161
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73 g
Zsír
-
Összesen 75.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2244 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 1062 mg
-
Nátrium 619 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 470.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 405 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 398 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
1022
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 218.9 g
Zsír
-
Összesen 227.3 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6732.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1235 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 3187 mg
-
Nátrium 1858 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1411.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1215 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 37 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 897 mg
-
Retinol - A vitamin: 1193 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
3065
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
-
1.2 kg afrikai harcsa
-
5 dkg vaj
-
5 ek citromlé
-
450 g tejföl
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 dkg trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A halfiilét hideg vízzel megmossuk, leitatjuk, és tálra fektetjük. Mindkét oldalát 1-1 ek citromlével meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk.
- Egy serpenyőbe a vajon a halszeletek mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Kivesszük, és visszarakjuk a tálra.
- A megmaradt zsiradékon (pótolható) a vöröshagymát, és az átnyomott fokhagymát megpároljuk.
- A hagymákat tejföllel felöntjük, felforraljuk, és a reszelt sajtot belekeverve, kis lángon megolvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a maradék citromlével ízesítjük.
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy tűzálló tálba lerakjuk a halszeleteket, és a sajtmártással bevonjuk. Megsütjük.
- Köretnek rizst adhatunk hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 207
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 20073
- Feltöltés dátuma: 2011. július 24.
Ajánló
Fűszernek tehetünk bele kaprot, és a recept tejszínt ír tejföl helyett, én nem szeretem a tejszínes ételeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Klaudia
16 recept
Afrikai harcsát vettünk, de fogalmunk nem volt róla, hogy az, hogy "működik". Nagy keresgetésbe ezt a receptet találtam. IMÁDOM!