r
Nosalty Logó

Sajt terrine

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajt terrine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2068 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 345 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    172.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4699.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1615 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2763 micro
Összesen 2068 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtokat lereszeljük, és vízgőz felett a tejszínnel együtt folyamatosan kevergetve felolvasztjuk.
  2. Belekeverjük a magokat és a felaprított petrezselymet is.
  3. Alufóliával kibéleljük a kiválasztottformát és beleöntjük a masszát.
  4. 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni.
  5. Éles késsel felszeleteljük, és sajttálként kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8995
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Ajánló

Kínálhatjuk gyömölcsökkel körítve, vagy rozskenyér társaságában. Bátran kísérletezzünk a kedvenc sajtjaink és a különböző friss fűszernövények vegyítésével! Két féle sajt is elég hozzá!

Receptkategóriák

Borozgatás mellé ízletes kísérő, és jó megoldás a maradék sajtok felhasználására is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...