r
Nosalty Logó

Sajkrémmel töltött profiterol

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Sajkrémmel töltött profiterol
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Töltelékhez

199
Kalória
4.8g
Fehérje
7.1g
Szénhidrátok
16.6g
Zsír
27g
Víz
64.5g
Koleszterin
189mg
Rost
1.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

Töltelékhez

Összesen 199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

Töltelékhez

Összesen 2001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

Töltelékhez

Összesen 255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    166.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1859.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    270.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 2001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A bacont apróra kockázzuk, és megpirítjuk egy serpenyőben, majd konyhai törlőre szedjük, kihűtjük.
  2. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, cukrot, és 2-3 percig folyamatos keverés mellett addig pirítjuk, míg elválik az edény falától. Ekkor folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a tej és víz keverékét, és most is addig keverjük-forraljuk, míg el nem válik az edény falától.
  3. Levesszük a tűzről, robotgép üstjébe tesszük, és keverjük. Ha meghűlt, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, míg teljesen homogén masszát kapunk. Ekkor keverjük bele a bacont.
  4. Nyomózsákba töltjük a masszát, és sütőpapírral bélelt tepsibe egy mástól távolabb kb. 10 Ft-nyi kis halmokat nyomunk.
  5. 180 fokon hőlégkeverésen 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  6. Rácsra téve kihűtjük.

Töltelékhez

  1. Közben felverünk 1 dl tejszínt, majd hozzákeverjük a 20 dkg sajtkrémet, kicsit lazítva vele.
  2. Habzsákba töltve a kihűlt profiterolokba nyomjuk a habzsák végét, és óvatosan a keletkezett üregbe nyomjuk a sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Lorraine Pascale-tól láttam elkészíteni ezt a könnyű kis falatkákat. Ő ugyan megelégedett a bacon-nel, nem cifrázta, de a fiam barátait vártuk, így természetesen mindent megtettem, hogy minél ízletesebb sütit tálaljak eléjük. Ebből a mennyiségből 40 db készült.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pozsonyi kocka

A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!