r
Nosalty Logó

Rusztikus ír barna kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Rusztikus ír barna kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3290.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    733 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 2536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és olajozzuk vagy vajazzuk ki a kenyérsütőformát, szórjuk meg liszttel.
  2. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, zabpehely és barna cukor).
  3. Egy kisebb tálban keverjük simára először az olvasztott vajat a melasszal, majd a sörrel, és adjunk hozzá 1-1,5 dl tejet (a lényeg, hogy a végén egy sűrű, nem folyós tésztát kapjunk).
  4. Keverjük egy spatulával a száraz hozzávalókhoz a vajas sört, majd ha jól összekeveredett a tészta, töltsük az előkészített kenyérsütőformába. Egyengessük jól bele, a tetejét lapítsuk rendesen el, és szórjuk meg zabpehelyjel, ezt is nyomkodjuk rá.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 50 perc alatt süssük barnára. Egy hústűvel vagy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy belül is jól megsült-e. Hagyjuk a formában kihűlni, és csak utána fordítsuk ki.
  6. Tálaljuk reggelire vajjal és narancslekvárral, ebédre vagy vacsorára ír marhagulyás vagy halas chowder mellé. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6161
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 18.

Ajánló

A liszt egy további részét is helyettesíthetjük zabpehellyel, ha még rusztikusabb kenyeret sütnénk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az édeskés, rusztikus kenyér a hagyományos kísérője az ír reggeliknek, az ír marhagulyásnak és a főzeléknek is beillő chowdereknek, például a fish chowdernek, az aznapi fogásból, plusz némi füstölt halból készült tejes-tejszínes, sűrű hallevesnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...