Rusztikus ír barna kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
422
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2536
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
33.1g teljes kiőrlésű liszt110 kcal
-
8.3g zabpehely31 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
1.7g barna cukor6 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
37.2g barna sör16 kcal
-
3.3g melasz10 kcal
-
12.4g tej7 kcal
Összesen
210
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 81.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
422
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.6 g
Zsír
-
Összesen 57.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3290.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 484 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 733 mg
-
Foszfor 1790 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 437.1 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 491.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1060 micro
Összesen
2536
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
-
400 g teljes kiőrlésű liszt
-
100 g zabpehely
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
2 csapott ek barna cukor
-
2 evőkanál melasz
-
1.5 dl tej
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és olajozzuk vagy vajazzuk ki a kenyérsütőformát, szórjuk meg liszttel.
- Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, zabpehely és barna cukor).
- Egy kisebb tálban keverjük simára először az olvasztott vajat a melasszal, majd a sörrel, és adjunk hozzá 1-1,5 dl tejet (a lényeg, hogy a végén egy sűrű, nem folyós tésztát kapjunk).
- Keverjük egy spatulával a száraz hozzávalókhoz a vajas sört, majd ha jól összekeveredett a tészta, töltsük az előkészített kenyérsütőformába. Egyengessük jól bele, a tetejét lapítsuk rendesen el, és szórjuk meg zabpehelyjel, ezt is nyomkodjuk rá.
- Tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 50 perc alatt süssük barnára. Egy hústűvel vagy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy belül is jól megsült-e. Hagyjuk a formában kihűlni, és csak utána fordítsuk ki.
- Tálaljuk reggelire vajjal és narancslekvárral, ebédre vagy vacsorára ír marhagulyás vagy halas chowder mellé. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 6194
- Feltöltés dátuma: 2020. január 18.
Ajánló
A liszt egy további részét is helyettesíthetjük zabpehellyel, ha még rusztikusabb kenyeret sütnénk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Ez az édeskés, rusztikus kenyér a hagyományos kísérője az ír reggeliknek, az ír marhagulyásnak és a főzeléknek is beillő chowdereknek, például a fish chowdernek, az aznapi fogásból, plusz némi füstölt halból készült tejes-tejszínes, sűrű hallevesnek.