r
Nosalty Logó

Rumos-meggyes piskóta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
FlyingFeathers
Rumos-meggyes piskóta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A meggyes töltelékhez

A vaníliás töltelékhez

816
Kalória
19.7g
Fehérje
127.4g
Szénhidrátok
27.7g
Zsír
95.2g
Víz
360.1g
Koleszterin
7g
Rost
93.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A meggyes töltelékhez

A vaníliás töltelékhez

Összesen 816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A meggyes töltelékhez

A vaníliás töltelékhez

Összesen 4893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A meggyes töltelékhez

A vaníliás töltelékhez

Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5597.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1442 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.4 g
  • Cukor
    561 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    571 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1748 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    1762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2961 micro
Összesen 4893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt (gázsütőn 5-ös fokozat), és sütőpapírt terítünk két sütőlemezre.
  2. Készítünk két piskóta tésztát.A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, aztán robotgéppel két részletben habosra verjük a tojásfehérjéket. Először csak lágy habot készítünk belőle, amelyhez apránként hozzászórjuk a cukor felét és tovább verjük, amíg kemény és fényes nem lesz. Majd a tojássárgáját robotgéppel 5 perc alatt összehabosítjuk a maradék cukorral, és rászitáljuk a kakaóport, majd a géppel jól elvegyítjük.
  3. A kakaós-tojássárgás habba fakanállal óvatosan belefogatjuk a fehérjehabot, és a masszát széles pengéjű késsel egyenletes vastagságban szétkenjük a sütőlemezen.
  4. A piskótát megsütjük.
  5. Ezalatt összeállítjuk a tölteléket. A meggylekvárhoz hozzákeverjük a rumot és a reszelt citrom héját és kész.
  6. A vaníliás töltelékhez elkészítjük a vaníliapudingot a 8 dl tejjel, és ha már besűrűsödött hozzákeverjük a 10 dkg margarint.
  7. Majd ha kész a piskóta, összeállítjuk a sütit. Az egyik piskótalapot megkenjük a meggyes töltelékkel, majd ha kicsit hűlt, elkenjük rajta a vaníliás tölteléket, és a másik piskótalapot rárakjuk a tetejére, és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40

Ebben mindenki megtalálta azt, amit szeret :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!