r
Nosalty Logó

Rumos gesztenyerolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Rumos gesztenyerolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 2737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.2 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 2737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A kekszet egy nagyobb edényben összetörjük, majd kézzel készre morzsoljuk.
  2. A margarint egy lábaskában felmelegítjük, és belekeverjük a kakaót.
  3. Egy pohárba beletesszük a cukrot, és felöntjük forró vízzel. Ezután elkeverjük.
  4. A kekszbe beletesszük a kakaós vajat, a cukros vizet, és kézzel tésztává dolgozzuk össze. Képlékeny tésztát kell kapnunk.

töltelék

  1. A gesztenyemasszát felengedés után egy edénykében elkeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
  2. Egy sütőpapíron egyenletes vastagságúra nyújtjuk a kekszes masszát. A hozzánk közelebb eső részére vastag csíkban felkenjük a gesztenyemasszát.
  3. Széleit kicsit felhajtjuk, majd a sütőpapírral óvatosan felhengerítjük. Meg fog egy kicsit repedezni, de a sütőpapír elegyengeti a sérüléseket.
  4. A sütőpapíron keresztül kezünkkel még formázunk a roládon, majd papírral bebugyolálva hűtőbe tesszük, kb fél órára.

tetejére

  1. A tortabevonót forrásban lévő víz felett megolvasztjuk.
  2. A megszilárdult roládot bevonjuk csokoládéval, tetszés szerint díszítjük dekorcukorral.
  3. Jól lehűtve szeleteljük és kínáljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11620
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rumos gesztenyerolád
Lizinka_ 604 recept

Nagyon különleges csemege. A roppanó csoki alatt a masszív kekszes tészta, no és belül a puhán lágy gesztenye! Ezért szeretjük.

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...