r
Nosalty Logó

Rumos - almás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Rumos - almás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Az almára a sütés után

Összesen 473 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Az almára a sütés után

Összesen 2837 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Az almára a sütés után

Összesen 167 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 473 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    967 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 2837 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Az almára a sütés után

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hideg vajat összevágjuk kis kockákra. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, és a vajat elmorzsoljuk villa segítségével. Fokozatosan a hideg vizet is hozzáadjuk, majd lisztezett deszkára borítva gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva, legalább 1órát a hűtőben pihentetjük.
  2. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A tésztát kinyújtjuk, kicsit nagyobbra, mint a lemez. Rárakjuk a papírra, a felesleges tésztát levágjuk. Berakjuk a hűtőbe, amíg az almát előkészítjük.
  3. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk, a magházat kivágjuk, felszeleteljük. A tepsi egyik sarkából indulva, egymásra kicsi fedéssel rárakjuk a szeleteket. A cukrot rászórjuk az alma tetejére, meg a vajat, amit előzőleg kis kockákra összevágtunk.
  4. Berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tészta megpirul, és az alma is kezd pirulni. Félidőben fordítunk rajta, hogy egyenletesen süljön.( Az almának a leve meg fog égni, de a süteménynek attól semmi baja nem lesz! Ha a tészta sütés közben felpúposodna, éles késsel kis nyilást vághatunk rajta.)
  5. Amikor megsült, a rummal elkevert lekvárral megkenjük, és rögtön kivesszük a tepsiből.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35x1
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8747
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy olyan almás süteményre vadásztam az interneten, ami mutatós. Ez ráadásul olyan  finom, hogy na! Nálunk azon melegében elfogyott.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Az almára a sütés után

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...